Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

19. 09. 2023. 15:05 >> 15:05

AUKCIJA U PARIZU

Prodaje se šešir koji je Majkl Džekson nosio kad je izveo prvi "moonwalk"

Neposredno prije nego što je izveo svoj prvi "moonwalk", prepoznatljiv plesni pokret, Majkl Džekson bacio je svoj šešir s pozornice, a 40 godina kasnije prodaje se na aukciji u Parizu.

Bilo je to 25. marta 1983. kada se obilježavala 25. godišnjica postojanja poznate izdavačke kuće Motown.

Kralj popa na vrhuncu slave skinuo je šešir dok je pjevao svoj hit “Billie Jean”, hit koji je 16. maja 1983. emitovao američki NBC.

Vrijednost šešira procijenjena je na 60.000 do 100.000 eura i biće glavna atrakcija na aukciji koja će se 26. septembra održati u hotelu Drouot u Parizu, gdje će biti ponuđeno oko 200 rok memorabilija.

Događaj organizuje galerija Artpèges i aukcijska kuća Lemon Auction koja je prošle godine izazvala senzaciju gitarom Noela Galagera, razbijenom na večeri razlaza Oasisa. Prodata je za 385.500 eura s dodatnim troškovima.

Čovjek po imenu Adam Keli uzeo je Džeksonov šešir, “misleći da će pjevačevo osoblje doći po njega, ali nije”, rekao je Arthur Perault iz galerije Artpeges, dodavši da je vrijednost Džeksonovih predmeta u posljednje vrijeme pala zbog “prodaje krivotvorina i optužbi podignutih protiv njega”.

Keli je šešir čuvao nekoliko godina, a zatim ga je prodao jednom američkom kolekcionaru. Šešir je prošao kroz nekoliko privatnih zbirki i sada se nudi na aukciji u Parizu, kazao je Perault.

“To je prvi model šešira koji je kralj popa nosio na svojim nastupima”, ističe Perault.

Na aukciji se, među ostalim predmetima nude i gitara u vlasništvu legendarnog bluzera T-Bonea Walkera koja bi mogla da dostigne cijenu do 150.000 eura, odijelo koje je nosio Martin Gore iz Depeche Modea i jedna od Madoninih zlatnih ploča.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније