Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Бу. [ n1 ]

05. 06. 2023. 10:29   >>  10:30 1

VEĆINA NE BI NIKADA POGODILA

Čemu služe dvije donje rupice na patikama?

Dvije rupice sa strane nisu ni modni detalj a ni zaštitni znak popularnih starki, već imaju svoju namjenu.

 

Popularne starke prvobitno su bile namijenjene za igranje košarke. Tako da su se dodatne dvije donje rupe koristile kako bi patika mogla da se zategne oko noge, što smanjuje rizik od povrede.

Ukoliko želite i sami da provjerite, izvucite kanap iz prve dvije rupe i provucite jedan dio kroz te dvije dodatne rupe sa strane i vratite ga nazad. Zategnite patike i primijetićete da je bočna strana patike pripijena uz nogu.

Od 1917. godine pa sve do danas,  All Star patike se nisu mnogo promijenile. Možda je upravo to tajna zbog koje ih ljudi jednostavno obožavaju.

Jedna od zanimljivosti jeste da je košarkaška reprezentacija SAD nosila ovaj model patika na svojim prvim Olimpiskim igrama 1936. godine u Berlinu. Naime, prije te godine košarka nije bila olimpijski sport.

 


Dizajnirao ih je Čak Tejlor, popularni košarkaš tog vremena. Osvojili su zlato na Olimpijskim igrama, a popularnost starki brzo je skočila, piše Danas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније