Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.L.B./Anadolija ]

14. 05. 2023. 21:55 >> 21:57

KULTURNA BAŠTINA

Vjetrenjače iz 18. vijeka otvorene za javnost u Holandiji

Devetnaest vjetrenjača iz 18. vijeka u holandskom selu Kinderdijk, koje se nalaze na listi svjetske baštine UNESCO-a, otvorene su za posjetioce ovog vikenda.

U organizaciji "Dutch Mills Foundation" od 13. do 14. maja održan je "Nacionalni dan mlinarstva".

U okviru manifestacije, koju svake godine posjete hiljade ljudi, za javnost su otvorena vrata oko 1.000 klasičnih vjetrenjača i vodenica širom zemlje.

Vjetrenjače Kinderdijk nalaze se nedaleko od lučkog grada Roterdama i najstarijeg holandskog grada Dordrechta.

Izgrađene oko 1740. godine, ovih 19 veličanstvenih vjetrenjača je dio većeg sistema upravljanja vodom kako bi se spriječile poplave.

Postavljene jedna naspram druge, čine kultnu holandsku sliku koja je popularna kod mnogih fotografa. Ako planirate da pošaljete tipičnu razglednicu sa vjetrenjačom prijateljima ili porodici kod kuće, velika je vjerovatnoća da je slika Kinderdijka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније