Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

М.М. [ Beta ]

25. 11. 2022. 22:14   >>  22:12

ODUZETO OD DILERA

Pacovi na sjeveru Indije pojeli 500 kilograma kanabisa

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije optužili su pacove da su pojeli oko 500 kilograma kanabisa, zaplijenjenih od dilera droge i pohranjenih u policijskim skladištima, piše Si-En-En (CNN).

Pacovi su male životinje i ne plaše se policije", ocijenio je sud u gradu Matura u saveznoj državi Utar Pradeš pošto je saznao da lokalna policija nije u mogućnosti da mu dostavi gotovo 200 kilograma konfiskovanog kanabisa koji je trebalo da posluži kao dokaz u jednom postupku. 

Iz sudskih dokumenata se vidi da je od policije zatraženo da dostavi 386 kilograma kanabisa, ali je tužilaštvo u obraćanju sudu naglasilo da bi više od 700 kilograma marihuane uskladištenih po raznim policijskim stanicama u Maturi moglo biti na udaru - najezde pacova.

I ovo, navodno, nije prvi put da su pacovi udarili na zaplijenjeni kanabis. U presudi je navedena tvrdnja policije da su pacovi krivi za unišenje više od 500 kilograma kanabisa koji su zaplenjeni u raznim akcijama i potom pohranjeni u dvije policijske stanice.

Sud je potom dao uputstvo policiji da kanabis ili proda ili da ga se otarasi.

"Pacovska je prijetnja prisutna u gotovo svim policijskim stanicama. Prema tome, neophodne su mjere da se konfiskovani kanabis obezbijedi", navodi se u sudskom dokumentu.

Međutim, iskazi u vezi sa redosljedom događaja nakon što su pacovi, navodno, konzumirali kanabis čine se pomalo maglovitim.

Poslije zaključenja sudskog postupka, policijski nadzornik grada Mature Martland Prakaš Sing rekao je SNN-u da je kanabis zapravo "uništen u pljuskovima i poplavama" a ne djelatnošću pacova.

"Nigdje se pacovi ne spominju (u izvještaju podnijetom sudu). Policija je jedino pomenula da je zaplijenjeni kanabis uništen u pljuskovima i polavama", rekao je Sing.

Ukoliko su pacovi uistinu krivi za ono što im se stavlja na teret, sada bi se mogli ponašati opušteno, ocjenjuje SNN i dodaje da je studija Univerziteta Britanska Kolumbija iz 2016. godine pokazala da glavni psihoaktivni sastojak marihuane, a to je kanabis, pacove čini - lijenjim.

Istraživači su obučili 29 pacova da izvedu eksperiment u kojem ovi glodari biraju između jednostavnijeg ili težeg zadatka kako bi dobili poslasticu kao nagradu.

Pacovi su po pravilu birali teži zadatak, koji sa sobom nosi i veću nagradu. Međutim, kada bi im bila data marihuana, isti pacovi bi odabrali lakši zadatak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније