Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

07. 10. 2022. 17:13   >>  17:12

AFP

Nova vrsta insekta u Srbiji nazvana po Đokoviću

Srpski istraživači saopštili su danas da je otkrivena nova vrsta insekta, koja je dobila ime po proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću.

Insekt pod nazivom "Duvalius djokovici" karakteričan je brzinom i "upornošću", što se povezuje i sa srpskim teniserom, prenijela je agencija Frans pres.

Specijalizovani, slijepi podzemni tvrdokrilac otkriven je u jami u blizini Ljubovije.

"Kao znak zahvalnosti i osjećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu", napisao je na Instagram nalogu doktor Nikola Vesović sa Biološkog fakulteta u Beogradu.

Naučni rad o novoj vrsti insekta objavljen je nedavno u časopisu "Annales Zoologici Fennici".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније