Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Anadolija [ I. P. ]

06. 08. 2022. 12:18 >> 12:16
1

TURSKA ATRAKCIJA

Turisti uživaju u izlasku sunca u Kapadokiji

U turskoj Kapadokiji svakog jutra se organizuju ture balonima za turiste koji žele da uživaju u pogledu iz vazduha na prekrasni krajolik, piše Anadolija.

Tako turisti mogu da uživaju i u izlasku sunca na ovoj lokaciji.

Godišnje Kapadokiju, koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a, posjeti nekoliko miliona turista iz cijelog svijeta, a dešava se da ujutro na nebu leti i do 100 balona od kojih svaki može voziti do 20 osoba.

Mnogi domaći i strani turisti posjećuju Kapadokiju kako bi uživali u prelijepim krajolicima.

U posljednjih pet godina više od 14 miliona turista posjetilo je muzeje i druge znamenitosti u regiji.

Kapadokija je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Turskoj gdje se spajaju ljepote prirode i istorije, formirajući jedan od najljepših krajolika na svijetu, koji je nastao erozijom vulkanskog pepela.

Dok su geološka kretanja formirala bijele vilinske dimnjake, ljudi su tokom istorije u Kapadokiji ostavili tragove civilizacija, gradeći u stijenama kuće i pretvarajući ih u remek djela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније