Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix [ I. P. ]

26. 12. 2021. 08:28 >> 08:29

RECEPTI

Kako iskoristiti sok od kisjelih krastavaca?

Ako ste ljubitelj kisjelih krastavaca, vjerovatno ste se pitali šta uraditi kada završite s teglom i morate odlučiti šta ćete učiniti sa ostatkom soka. Iako je mnogima prva pomisao prosuti ga - postoji mnogo načina za ponovno korištenje ove tečnosti.

Možda ćete se iznenaditi da sok od kisjelih krastavaca ima neke prilično zanimljive zdravstvene prednosti, što je razlog više da ga još bolje iskoristite.

Voda od kisjelih krastavaca može se iskoristiti za pravljenje soseva, marinada, a nerijetko se preporučuje samostalno ispijanje ove tekućine zbog brojnih dobrobiti po organizam.

Komponente soka od krastavaca pomažu u balansiranju šećera u krvi, poboljšanju nivoa holesterola i regulisanju visokog krvnog pritiska. Takođe, ako je vaš sok od kisjelih krastavaca fermentiran, a ne konzerviran, dobijate dodatne prednosti.

Ako ponovo koristite sok od kisjelih krastavaca kupljen u trgovini, velike su šanse da će trajati duže od domaćeg soka od kisjelih krastavaca, zbog konzervansa komercijalnog kvaliteta.

Kisjelo povrće

Ostatak soka od slanih kisjelih krastavaca savršen je za pravljenje novih kisjelih krastavaca ili drugog ukiseljenog povrća. Narežite krastavce i drugo povrće po želji - dodajte ih u teglu i budite kreativni.

Ovo je sjajan način da iskoristite dodatne komade povrća iz drugih jela, kao što je salata. Ali nemojte dodavati dodatnu tečnost, jer će to poremetiti kisjelost i slanost, što utiče i na ukus i na sposobnost kiseljenja.

Zamjena za sirće

Samo nekoliko kašika aromatične tečnosti od kisjelih krastavaca može različite recepte brzo učiniti ukusnijim. Koristite ostatak soka od kisjelih krastavaca umjesto (ili kao dodatak) sirćetu i soli u receptima za krompir salatu ili druga jela po želji.

Marinada za meso

Većina marinada za omekšavanje mesa sadrži ključne sastojke poput sirćeta i soli. Dodavanje namirnica poput bijelog luka, soli, bibera pa čak i malo šećera poboljšava ukus i krajnji rezultat. Kako sok od kisjelih krastavaca može biti zamjena za sirće, istovremeno može poslužiti kao sastojak u marinadi.

Kokteli

Dodajte kašiku ili dvije ostatka soka od kisjelih krastavaca u željeni koktel za "slani udarac" i zasigurno drugačiji ukus od onog na koji ste navikli.

Sos za pomfrit

Napravite sopstveni sos za pomfrit (ali i druga jela) ovako: dvije kašike majoneza, jedna kašika kečapa, 1/2 kašičice bijelog luka u prahu i jedna kašika soka od kisjelih krastavaca. Dobro promiješajte i uživajte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније