Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

06. 02. 2021. 21:44 >> 21:47

PRIJATNO IZNENAĐENJE

Vraćen novčanik izgubljen prije više od pola vijeka na Antarktiku

Nekadašnji meteorolog američke mornarice doživio je prijatno iznenadjenje kada mu je vraćen novčanik koji je izgubio prije 53 godine, i to na Antarktiku.

Pol Grišam, sada 91-ogodišnjak, nije se ni sjećao tog gubitka kada su ga nepoznati ljudi kontaktirali da bi mu novčanik poslali poštom, piše list San Dijego junion-tribjun.

Novčanik je nađen 2014, u trenutku rušenja naučne baze na ostrvu Ros, gdje je Grišam bio stacioniran od oktobra 1967. do novembra 1968.

Novčanik je bio skriven iz ormana i u njemu su bili, pored ostalog, Grišamova mornarička identifikaciona kartica, vozačka dozvola, priručnici za postupanje u slučaju biološkog ili hemijskog napada i bon za pivo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније