Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

klix.ba [ R.B. ]

24. 08. 2024. 20:38 >> 20:38
Čitaj mi:

NOVINE NA MREŽI

Instagram "kopirao" Myspace novom muzičkom funkcijom

Ako je nešto sigurno u svijetu društvenih mreža, onda je to činjenica da platforme kopiraju funkcije jedna od druge. Međutim, najnoviji primjer je prilično veliko iznenađenje.

Društvena mreža Instagram je najavila novu muzičku funkciju, koja korisnicima omogućava da "zakače" pjesmu na svoj profil baš kao što je to slučaj s Myspaceom.

Instagram je tako kopirao Myspace, platformu koja je svoj vrhunac imala mnogo prije nego je Metina društvena mreža postojala te je danas u padu zbog rasta Mete.

Korisnik može izabrati pjesmu u postavkama uređivanja profila i odabrati opciju "Add music to your profile". Nakon toga je potrebno izabrati pjesmu ili je pronaći u For You sekciji. Potom se bira dio pjesme u trajanju od 30 sekundi, koji će "krasiti" profil, a zadržaće se sve do odabira nove pjesme. Nekima će se ova nova funkcija vjerovatno svidjeti, dok će drugi smatrati da ovakve funkcije pripadaju prošlosti.

Treba napomenuti da će se muzička funkcija aktivirati samo onda kada korisnik posjeti nečiji profil i pritisne dugme kako bi je poslušao.

Instagram se udružio s pjevačicom Sabrinom Carpenter kako bi promovisao funkciju, tako da fanovi mogu čuti dio njene nove pjesme "Taste" na njenom profilu.

Ranije ove godine se Meta udružila s pop zvijezdom Taylor Swift, koja je otvorila profil na Threadsu u vrijeme izdavanja novog albuma "The Tortured Poet Society". Prva grupa ljudi koja je podijelila njen post dobila je prilagođenu značku na profilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније