Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

P.R. [ Anadolija ]

24. 03. 2024. 15:43 >> 15:43
Čitaj mi:

ŽIVA DOSTIGLA 31,5°C

U Hong Kong najviša martovska temperatura u 140 godina

Temperatura u Hong Kongu u nedjelju je izjednačila najviši zabilježeni nivo tokom mjeseca marta u posljednjih 140 godina, saopštila je gradska meteorološka opservatorija.

Živa je dostigla 31,5 stepeni - najviša temperatura zabilježena tokom marta od kada su počela mjerenja 1884.

Temperatura je porasla i iznad 32 stepena u sjevernim djelovima zemlje, u blizini glavnog kineskog grada Šenžena.

Vrijeme će u ponedjeljak i dalje biti vruće "pod stalnim uticajem južne vazdušne struje i dosta sunca", navedeno je iz opservatorije.

Maksimalna temperatura biće oko 31 stepen u urbanim sredinama, a "veoma" vruće sa par stepeni više u djelovima Novih teritorija.

"Vruće vrijeme može uzrokovati štetne posljedice po zdravlje. Javnost bi trebala biti na oprezu i piti više vode", dodali su.

Hong Kong je 2023. zabilježio najtoplije ljeto u istoriji, kada je živa dostigla prosječnu temperaturu od 29,7 stepeni između juna i augusta. Svih 12 mjeseci 2023. bilo je toplije nego inače.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније