Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

klix.ba [ R.B. ]

28. 02. 2024. 10:00 >> 09:59

NOVI NAPREDAK

Mask objavio snimak šetnje robota Optimusa

Osnivač i direktor kompanije Tesla, Elon Mask, objavio je video koji prikazuje robota nazvanog Optimus, a koji se može samostalno da se kreće.

Mask je iskoristio svoju društvenu mrežu X kako bi podijelio snimak sa brojnim pratiocima.

Na snimku se vidi humanoidni robot Optimus, koji hoda u laboratoriji.

Američki biznismen je u opisu videa naveo "Optimus strolling around the lab" (Optimus šesta laboratorijom) i ubrzo prikupio milione pregleda.

Na snimku, koji traje minut i 18 sekundi, vidi se kako Optimus samostalno hoda bez ikakve pomoći, a javnost je prvi put mogla vidjeti i kako skreće lijevo i desno dok hoda.

Riječ je o demonstraciji napretka u kretanju robota.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније