Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Tanjug/B92/M.L.B. ]

03. 06. 2023. 08:46 >> 08:47

ZABRINUTI ZBOG RAZVOJA

Australija uvodi strože zakone u oblasti vještačke inteligencije

Australija će uvesti strožu zakonsku regulativu vezanu za vještašku inteligenciju (AI), saopštio je ministar za industriju i nauku Ed Husik.

U intervjuu za televiziju ABC, Husik je istakao da u struci postoji zabrinutost zbog prebrzog razvoja ove tehnologije, prenosi Rojters.

"Vlade imaju jasnu ulogu, treba da raspoznaju rizik vezan za AI...i uvedu ograničenja", izjavio je Husik.

On je naveo da će Australija razmotriti zabranu visokorizičnih elemenata AI, ako "potražnja" za takvom mjerom bude velika tokom javnih diskusija o novim zakonima. Australija je jedna od prvih zemalja koja je uvela regulativu oblasti vezanih za vještašku inteligenciju, 2018. godine, na dobrovoljnoj bazi.

Husik je priznao da postoje nedostaci u dosadašnjim australijskim zakonima vezanim za autorska prava, privatnost i zaštitu potrošača i rekao da vlada ove zemlje želi da novom legislativom prati ubrzani razvoj AI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније