Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Mina/B92/M.L.B. ]

02. 01. 2023. 09:56 >> 09:53

U 2022.

Mask izgubio oko 200 milijardi dolara

Vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask izgubio je prošle godine oko 200 milijardi dolara i prva je osoba na svijetu koja je izgubila toliku sumu novca, piše Blumberg.

Ilon Mask je imao imovinu čija je neto vrijednosti 340 milijardi dolara, nakon što je tržišna kapitalizacija Tesle krajem 2021. godine dostigla jedan trilion dolara.

Međutim, njegovo bogatstvo sada vrijedi 137 milijardi dolara, prenosi B92.

Analitičari kažu da se gubici mogu pripisati lošim performansama Teslinih akcija, koje su ove godine pale 65 odsto, a pad je bio intenzivniji u sedmicama nakon što je Mask kupio Tviter.

Da bi pomogao da pokrije troškove kupovine Tvitera, Mask je prodavao Tesline akcije, što je dovelo do optužbi investitora da daje prednost Tviteru nad Teslom.

Mask je, međutim, u više navrata odbacivao zabrinutost u vezi sa kompanijom za proizvodnju automobila, tvrdeći na Tviteru da posluje bolje nego ikada.

Međutim, Tesline akcije su već koštale Maska pozicije najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније