Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

А.М. [ RTS ]

22. 11. 2022. 21:15   >>  21:20

NOVI VLASNIK TVITERA

Mask odlaže ponovno uvođenje plavog znaka verifikacije

Novi vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask rekao je da kompanija odlaže ponovno uvođenje pretplate na plavi štriklirani znak na nalozima na toj društvenoj mreži.

Ilon Mask je u svom tvitu naveo da se ponovno pokretanje pretplate na plavi štriklirani znak, koji potvrđuje autentičnost nečijeg profila, odlaže dok se „ne poveća povjerenje u sistem zaustavljanja lažnog predstavljanja“.

Kako je dodao, vjerovatno će se za profile organizacija koristiti druga boja za štriklirani znak kako bi se razlikovali od pojedinaca.

Željeni plavi štriklirani znak ranije je bio rezervisan za provjerene naloge političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih figura.

Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman da plati, predstavljena je ovog mjeseca kako bi pomogala kompaniji Tviter da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.

Tviter je odložio nedavno najavljenu odluku da se uvede mjesečna pretplata za plavi štriklirani znak od osam dolara, zbog rasta broja lažnih naloga. Najbogatiji čovjek svijeta prvobitno je namjeravao da tu usugu naplaćuje čak 20 zelenih novčanica.

Ta usluga trebalo je da bude ponovo pokrenuta 29. novembra.

Međutim, na internom sastanku Mask je navodno rekao da će uvođenje plaćene verifikacije biti odloženo dok se pouzdano ne uspostavi zaštita od imitatora.

„Možda lansiramo naredne nedelje, a možda i ne“, rekao je Mask, prema pisanju sajta The Verge.

Mask je, takođe, naglasio da je Tviter samo prošle nedelje stekao 1,6 miliona korisnika, što je opisao kao „još jedan rekord svih vremena“.

Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije kao što su „Dženeral motors“, „Mondelez internešenel“, „Folksvagen“, privremeno su prekinuli oglašavanje na platformi, dok pokušavaju da se „izbore sa novim šefom Tvitera“.

Takođe se procjenjuje da su stotine zaposlenih na Tviteru dale otkaz protekle nedjelje, nakon Maskovog roka da se do četvrtka prijave za „dugačko radno vrijeme visokog intenziteta“ ili da odu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније