Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

08. 01. 2020. 23:27   >>  23:26

TESTIRANJE TEHNOLOGIJA

Tojota gradi prototip "grada budućnosti"

Kompanija Tojota će u Japanu izgraditi prototip "grada budućnosti" koji će se koristiti za razvoji i testiranje budućih tehnologija. Grad će biti nazvan Woven City, a nalaziće se u blizini vulkana Maunt Fudži.

U njemu za početak živjeti 2.000 stalnih stanovnika i istraživača. Kada je riječ o vozilima, koristiće samo autonomna vozila bez emisije CO2.

Tojota će grad koristiti za testiranje tehnologije na polju autonomnije, robotike, prevoza, "pametnih" domaćinstava i vještačke inteligencije.

Projekat je najavio šef Tojote Akio Tojoda.

"Grad je unikatna prilika za razvoj budućih tehnologija. Dobrodošli su svi oni koji su inspirisani da unaprijede način življenja te da iskoriste ovaj unikatni istraživački ekosistem i pridruže nam se u namjeri da kreiramo bolji način života i kretanja za sve nas", izjavio je Tojoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније