Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

B.Bu. [ n1 ]

07. 03. 2024. 12:30 >> 12:30
2
Čitaj mi:

"PETA"

Borci za prava životinja prekinuli reviju Viktorije Bekam

Borci za prava životinja prekinuli su reviju Viktorije Bekam na Pariskoj nedjelji mode, pridruživši se modelima na pisti.



 

 

Grupa ljudi za etički odnos prema životinjama (Peta) navela je da je protest bio protiv upotrebe životinjske kože u modnoj industriji uopšte.

Demonstranti su nosili majice na kojima je pisalo „Životinje nisu materijal“ i mahali su transparentima „Živjela veganska koža“.

Viktorija se pojavila na događaju sa štakama, pošto je prethodno povrijedila stopalo.

Ona je nosila crnu zaštitu na lijevom stopalu, koja se slagala sa njenom potpuno crnom odjećom.

Uprkos problemima sa kretanjem, ona je prošetala pored obožavatelja i modnih kritičara koji su bili u prvom redu, među kojima je bio i bivši brazilski fudbaler Ronaldo, nekadašnji saigrač njenog muža Bekama.

Nakratko je zastala da pošalje poljubac nekome u publici izgovorivši „hvala ti“.

Iako Viktorijin modni brend ne koristi krzno ili egzotičnu kožu, iz Pete su naveli da neki drugi dizajneri upotrebljavaju kožu.

Mimi Bekeči, predsjednica Pete za Evropu, rekla je da „nijedna odjeća ili dodatak nijesu vrijedni nasilnog masakriranja i dranja kože osjetljivim i inteligentnim životinjama“.

„Apelujemo na Viktoriju Bekam da se okrene ka etičkim i ekološkim inovacijama koje su dostupne danas, kao što je vrhunska koža napravljena od jabuka, grožđa, ananasa, pečuraka i tako dalje.“

Aktivisti organizacije Peta poznati su po protestima kojima prekidaju događaje i redovno se pojavljuju na velikim modnim revijama, među kojima su one u Njujorku, Londonu i Milanu.

Revija u Parizu prikazivala je kolekciju jesen/zima nekadašnje članice grupe Spajs grls.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније