Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

Fokus [ M.M. ]

06. 03. 2024. 18:19 >> 21:06
1
Čitaj mi:

MELISSA BALIĆ

MMA borkinja iz Crne Gore o kojoj pišu svjetski mediji

Vjerovatno jedina djevojka sa prostora bivše Jugoslavije koja je u SAD započela MMA karijeru, prvo se oprobala u kik boksu. Iza sebe u raznim borilačkim vještinama ima skor od 8 pobjeda i jednog poraza. O njoj danas svjetski mediji pišu kao o MMA borkinji koja se transformiše u ljepoticu kad obuče suknju.

Kako se u ovom sportu mogu zaraditi teške i ozbiljne povrede mnogi se čude šta će ovakva djevojka u oktagonu Melissa "Statick" Balić, MMA borkinja porijeklom iz Crne Gore, pored odličnih nastupa u oktagonu, očarala je javnost i svojom ljepotom.

O njoj danas svjetski mediji pišu kao o MMA borkinji koja se transformiše u ljepoticu kad obuče suknju. Kako se u ovom sportu mogu zaraditi teške i ozbiljne povrede mnogi se čude šta će ovakva djevojka u oktagonu.

"Ne volim što meni ističu ljepotu i pitaju me oko povreda lica. Nije fer prema ostalim djevojkama koje se bore jer svako je na svoj
način lijep. Za mene nema ružnih djevojaka", istakla je ona. 

Niko ne voli povrede i mi ulazimo u oktagon da bi pobijedile. Jeste malo neobično da se djevojka sa našeg područja bori, ali ja volim
ovaj sport i takmičenje”, kazala je za Portal Revije Fokus Melissa.

Ona ističe da ima podršku porodice. "Kada vidim moje roditelje kako me podržavaju, moje prijatelje i ostale članove porodice, to je veoma ugodan osjećaj u trenutku borbe. Na pobjedu me podstiče osmjeh na licu moga oca", kazala je svojevremeno Balić, koja trenira u čuvenoj školi Tajgera Šulmana.

Njen otac Almir Balić, koji više od tri decenije živi u SAD, za Portal Revije Fokus kaže da je ponosan na Melissu.

"Kada je imala 12 godina poveo sam je na prvi trening. Sport disciplinuje djecu, a upisao sam je i da bi bila spremna na samoodbranu. Mislim da roditelji treba da pomažu djeci da ostvare svoje snove, Melissa voli ovaj sport, tako da smo uz nju.
Istakao bih da ona u klubu i trenira buduće borce, kao i da ima poziv od UFC-a", kaže Almir.

Iako je rođena u Njujorku, Melissa ne zaboravlja zemlju svog porijekla. Sa zastavom Crne Gore ulazi u oktagon i svoje
pobjede proslavlja ogrnuta njom. Idućeg mjeseca će biti njena sljedeća borba u Njujorku, tako da će to biti i prilika da je podržimo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније