Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Beta/M.L.B. ]

14. 04. 2023. 07:57 >> 07:57

ZASLUŽNA ZA POPULARIZACIJU MINI SUKNjE 

Umrla modna dizajnerka Meri Kvant

Britanska modna dizajnerka Meri Kvant, koja je doprinijela popularizaciji mini suknje, umrla je danas u 93. godini, saopštila je njena porodica.

Kvant je umrla "mirno, kod kuće" u Sariju, u južnoj Engleskoj, navela je porodica.

Zaslužna je za popularizaciju mini suknje i inovativnih hulahopki, čime je uticala na kulturu mladih 1960-ih širom svijeta. Postoje i tvrdnje da je mini suknja kao takva njen izum.

Bila je jedna od najuticajnijih ličnosti na modnoj sceni 1960-ih i pripisuju joj se zasluge za to što je moda postala dostupna masama, zahvaljujući njenim elegantnim, modernim i živopisnim dizajnom.

Uticaj Meri Kvant na svijet mode neki porede sa uticajem grupe Bitls na pop muziku, navodi Asošiejted pres.

Londonski Muzej Viktorije i Alberta saopštio je da je "nemoguće preceniti" doprinos Meri Kvant modi, da je ona "predstavljala lepršavu slobodu mode 1960-ih" i da je postala "novi uzor mladim ženama".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније