Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

М.М.Љ. [ Novi list ]

20. 02. 2023. 13:31 >> 13:29

MAJSTORSTVO KOMBINOVANjA

Tajna stila elegantnih Francuskinja su svestrani i bezvremeni komadi

Mnogi će se složiti da je glavni temelj francuskog stila majstorstvo kombinovanja osnovnih modnih komada.

Drugim riječima, radi se o zbirci svestranih i bezvremenskih komada koji odolijevaju prolaznim trendovima i godišnjim dobima, klasicima poput bijelih majica, haljina, blejzera i baletanki.

Takvi komadi mogu se upariti s gotovo svim drugim stvarima koje se nalaze u vašem u ormaru, ako se želite inspirisati francuskom modnom filozofijom, ne zaobiđite primjere kako biste naučili nešto više o osnovama francuske garderobe.

Obična majica kratkih rukava

Obična majica, bilo bijela, crna, siva, bež ili kaki definitivno je temeljni komad francuske garderobe. To je idealan predmet za kreiranje jednostavnog chic outfita, koji uvijek ide uz traperice, patike, sandale ili pak blejzer.

Košulja

Bilo da je oversized ili uz tijelo, od pamuka ili svile, bijela, plava ili na pruge, košulja na dugmad jedna je od onih zaista bazičnih stvari koje čine čvrstu osnovu garderobe.

Radi se o izuzetno svestranom komadu odjeće: za dotjerani kancelarijski izgled, uparite je s trapericama, chic patikama i torbom, a za otmenu kombinaciju za noćni izlazak, zamijenite patike parom večernjih štikli i obucite crni satenski blejzer.

Prugasta majica

Poznata kao la marinière, vjerovatno je jedan od najklasičnijih komada koje možete imati u svom ormaru.
Ovaj pamučni top dugih rukava s vodoravnim plavim i bijelim prugama, koji su izvorno nosili mornari francuske mornarice, postao je simbol bezvremenske francuske mode.

Klasični kardigan

Pleteni kardigan u posljednjih nekoliko godina doživljava zasluženi povratak.

Bilo da se nosi preko haljine ljeti ili ispod elegantnog kaputa u jesen, kardigan je doista korisna stvar tokom cijele godine.

Nudi beskrajne mogućnosti stilizovanja: ne samo da može poslužiti kao šik i praktičan komad za višeslojnu odjeću, već može biti i idealna opcija za blage jeseni.

Blejzer

Blejzer je definitivno neizostavan komad francuske garderobe. Ne samo da dodaje još jedan sloj topline, već takođe čini da bilo koji outfit izgleda elegantno.

Savjet: Za strukiranu varijantu, možete dodati remen oko struka.

Mantil

Mantil je veoma prepoznatljiv komad francuske mode i ujedno jedan od najlegendarnijih komada odjeće svih vremena.

Ne samo da je odličan odjevni komad za prelaz između godišnjih doba, već ide uz gotovo sve u vašem ormaru. U jednom od onih dana kada “nemamo-šta-za-obući”, mantil ima sposobnost da učini svaki outfit elegantnijim i uglađenijim.


Klasični kaput

Klasični kaput može u trenu da pretvori sasvim ležeran izgled u elegantan.

Pri odabiru kaputa, pažnju usmjerite na klasične i bezvremenske siluete kao što su crni vuneni kaputi, elegantni vuneni kaputi u nijansama devine boje ili tamnoplavi dugi kaputi na dvostruko kopčanje, koji nikada nisu van mode.

Mala crna haljina

Mala crna haljina, poznata i kao la petite robe noire, osnovna je haljina koju Francuskinje nose za sve posebne prilike kao što su chic večera, noćni izlazak, koktel zabava ili romantični sastanak.

To je haljina koju možete nositi u svim posebnim prilikama a u kojoj se osjećate najudobnije.

Farmerke ravnog kroja

Nijedan ormar nije potpun bez para farmerki ravnog kroja visokog struka jer se radi o vrsti farmerki koje laskaju većini tipova tijela, mogu se nositi tokom cijele godine, ali i u gotovo svakoj prilici, dok istovremeno pružaju maksimalnu udobnost.

Baletanke

Baletanke su jedan od onih klasičnih komada obuće idealne za prelaz između godišnjih doba.

Bez obzira na to preferirate li četvrtaste, zaobljene, bademaste ili špicaste stilove, oni su jednostavno uvijek in.


Klasične mokasine

Klasične mokasine definitivno su bezvremenski oslonac u bilo kojoj garderobi. Ne samo da su odlične cipele za prelazna razdoblja, već su ultimativna osnova koja može poboljšati svaki look.

Od klasičnih crnih kožnih mokasinki do suvremenih platformi i natikača, mokasinke možete nositi uz bilo koji outfit što ih čini svestranima i bezvremenskima.

Chic patike

Patike su vjerojatno najelegantnija i najudobnija obuća za svakodnevno nošenje, a budući da više ne nose stigmu “lijene obuće”, sada jednostavni par bijelih patika može izgledati uistinu elegantno.

Crna kožna torbica

Crna kožna torba s remenčićem jedan je od najsvestranijih dodataka koje možete imati u svom ormaru.

Ona može biti dnevna torba u koju stanu sve vaše osnovne stvari, sofisticirana večernja torba ili vaš najbolji suputnik na putovanju.

Velika kožna torba

Klasična velika torba je torba koja ispunjava dva kriterijuma: funkciju i stil. Ne samo da u ovu torbu može stati sve što vam je potrebno za taj dan, već takođe može učiniti da vaša radna odjeća izgleda klasično, elegantno i sofisticirano.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније