Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

М.М.Љ. [ klix.ba ]

15. 01. 2023. 09:05   >>  09:00

DIZAJNERKA I MANEKENKA

Amerikanka nova Miss Univerzuma

Na godišnjem međunarodnom takmičenju Miss Univerzuma, koje je ove godine održano u Nju Orleansu, pobjedu je odnijela R'Bonney Gabriel iz SAD-a.

R'Bonney Gabriel je modna dizajnerka, učiteljica šivenja i manekenka, a istovremeno i prva Amerikanka filipinskog porijekla koja je osvojila titulu Miss SAD-a.
Poručila je da je njena misija "da žene i mlade djevojke vide sebe u njoj i osjećaju se inspirisano da ostvare svoje ciljeve posjedovanjem onoga što jesu".

Više od 80 takmičarki borilo se za titulu Miss Univerzuma 2022. godine. Prva pratilja bila je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez Founier iz Dominikanske Republike.

R'Bonney je titulu preuzea od prošlogodišnje pobjednice, Harnaz Sandu iz Indije.

Naime, 71. izdanje Miss Univerzuma održano je u Nju Orleansu u Ernest N. Morial Convention centru koji je ugostio 84 takmičarki koje su predstavljale svoje zemlje.

Održano je nekoliko mjeseci kasnije nego inače, zbog promjena u organizaciji. Za ovu godinu, jedna od izmjena je da je žiri umjesto tradicionalnih 20 za subotnju svečanost izabrao 16 takmičarki.

Od samog početka izdvojilo se nekoliko favoritkinja, koje su prodefilovale u svečanoj, tradicionalnoj odjeći i u kupaćim kostimima na ranijem događaju, koji je u srijedu prenosio YouTube.

Takmičarke Miss Univerzuuma predstavile nacionalne kostime, među njima i Ukrajina i Rusija
Prilikom predstavljanja nacionalnih kostima najviše pažnje privukla je misica iz Ukrajine čiji kostim i poruku sada komentiršu brojni korisnici društvenih mreža. Ukrajinka Viktorija Apasenko prošetala je kostimu inspiriranom arhanđelom Mihailom, ratnikom svjetla koji pobjeđuje zlo. Nosila je bijelu haljinu sa zlatnim steznikom, a na krilima je nosila boje Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније