Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

04. 01. 2015. 22:31 >> 22:26
1

"VASKRSLE IZ MRTVIH"

Povratak gramofonskih ploča

Krajem osamdesetih godina većina ljudi je pretpostavljala da je prošlo vrijeme gramofonskih ploča. Zlokobna proročanstva su se ostvarila, i to već ranih devedesetih kad su CD-i, polako ali sigurno, istisnuli vinile s muzičkog tržišta.

Pad broja prodanih vinila je zapečatila digitalna revolucija. MP3, WMA i FLAC formati su gramofonske ploče poslali u istoriju, dok su 'Spotify', 'Soundcloud' i druge muzičke internet platforme potpuno izmijenile način na koji se muzika danas konzumira.

Vjerovali ili ne, ploče u posljednjih nekoliko godina doživljavaju pravi 'comeback'. Još od 2006. godine u Velikoj Britaniji i u SAD-u bilježi se postepen rast broja prodanih vinila. Prvih godina taj rast se događao puževim korakom, ali u posljednje tri godine broj prodanih gramofonskih ploča raste nevjerovatnom brzinom, prenosi Tportal.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније