Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Bu. [ n1 ]

22. 10. 2024. 09:31 >> 09:31
Čitaj mi:

IZVJEŠTAJ ARGENTINSKE POLICIJE

Objavljen toksikološki nalaz Lijama Pejna

Objavljen je toksikološki nalaz Lijama Pejna. Pjevač je imao tragove kombinacije više droga u svom tijelu, uključujući "ružičasti kokain", kada je pao s balkona hotela u kom je boravio, prema izvještaju argentinske policije.

 


Kombinacija droga
Preliminarni rezultati toksikoloških testova Pejnovih ostataka otkrili su tragove kokaina, benzodiazepina, crack kokaina i “ružičastog kokaina” koji je kombinacija metamfetamina, ketamina i MDMA. “Djelimična autopsija je otkrila da je Lijam Pejn imao više supstanci u svom tijelu kada je pao s balkona na trećem spratu svoje hotelske sobe u Buenos Ajresu”, stoji u izvješaju koji je prenio Index.

“Te supstance su uključivale ‘ružičasti kokain’ – rekreacijsku drogu koja je obično mješavina nekoliko droga uključujući metamfetamin, ketamin, MDMA i druge – kao i kokain, benzodiazepin i crack. U njegovoj hotelskoj sobi pronađena je i improvizovana aluminijumska cijev za unos droge”, navodi se.

Dok se testovi sastojaka – bijelog praha, tragova hemijskih kristala i ljekova na recept – pronađenih u njegovom apartmanu u hotelu u kojem je stradao nastavljaju, rezultati obdukcije njegovog tijela su ranije dovršeni.

Nekadašnji pjevač grupe One Direction Lijam Pejn preminuo je na licu mjesta od višestrukih ozljeda, uključujući frakturu lobanje, potvrdio je prošlog vikenda voditelj hitne službe Buenos Ajresa.

Osoblje hotela pod istragom
31-godišnji pjevač pao je s trećeg sprata u dvorište hotela Casa Sur u glavnom gradu Argentine. Osoblje hotela u Buenos Ajresu, gdje je Lijam Pejn preminuo usljed pada, pod istragom je zbog sumnje da je pjevaču nabavljalo teške droge u danima koji su prethodili njegovoj smrti. Muškarci su optuženi za krijumčarenje raznih narkotika u pjevačev apartman u hotelu CasaSur u luksuznoj četvrti Palermo.

Pretpostavlja se da su sobar i još jedan član osoblja sakrili drogu u kutiji sapuna, koju su detektivi pronašli u Lijamovoj sobi nakon njegove smrti. Pretpostavlja se da je uprava CasaSura bila svjesna neobičnog ponašanja dvojice zaposlenih i da je jedan član osoblja otpušten.

Detektivi su takođe ispitali zaposlene o njihovoj mogućoj ulozi u pjevačevoj smrti. “U hotelu su bila dva muškarca koja su Lijama snabdijevala drogom”, otkrio je blizak prijatelj Lijama Pejna. “Slali su taksije da preuzimaju pakete za njega. Jedan od tih muškaraca radio je u odjelu za čišćenje.

Nakon Lijamove smrti primijetili su da je jedan taksi poslan na  kućnu adresu zaposlenog. Upravitelj hotela pitao ga je zašto je taksi otišao na njegovu kućnu adresu, a kad nije mogao dati objašnjenje, dobio je otkaz”, dodao je.

Podsjetimo, policija u Buenos Ajresu objavila je da je Pejnova hotelska soba bila “u potpunom neredu” te da su brojni predmeti “bili razbijeni i razbacani”. U saopštenju stoji i da su u unutrašnjem hotelskom dvorištu, gdje je pronađeno pjevačevo tijelo, nađeni i boca viskija, upaljač i mobilni telefon.

Što je ružičasti kokain?
Ružičasti kokain, poznat pod nazivom tusi, nije zapravo kokain, već sintetička droga koja je kombinacija različitih psihoaktivnih supstanci, najčešće iz porodice halucinogenih fenetilamina, uključujući 2C-B.

Ova supstanca je prvi put sintetizirana 1970-ih, a posebno se ističe po tome što izaziva intenzivne halucinacije. Droga je ružičaste boje i često se miješa s mirisima poput jagode, što je čini privlačnom za mlađe korisnike.

Jedan od glavnih problema s tusi drogom je to što njeni sastojci variraju, pa korisnici nikada ne znaju tačno što uzimaju, što povećava rizik od opasnih nuspojava. Droga se povezuje s Kolumbijom, gdje je njezina proizvodnja najraširenija, a najviše se koristi u Španiji i drugim evropskim zemljama​.

Upozorenja stručnjaka ističu da je tusi veoma opasan zbog svoje nepredvidljivosti i potencijalno toksičnih sastojaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније