Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

A.B. [ Nova.rs ]

13. 10. 2024. 12:40 >> 12:40
Čitaj mi:

NOVI PROJEKAT

Spoj istoka i zapada: Božo Vrećo najavio sedmi album

Novi album muzičara iz Bosne i Hercegovine Boža Vreće koji nosi naziv "Sevdahology" izaći će do kraja godine.

Božo je kazao da samo jedna numera nije njegovo djelo.

"Još se krčka zvučno, a emotivno je sve tu kako treba. Napisao sam sve stvari, sem jedne. Album je vrlo intiman, autobiografski i personaliziran. Negdje sam to ja. Možda čak kroz ovaj album pokazujem zapravo povratak nečemu što je moj korijen, ali u isti mah odlazi možda i korak dalje. Ne mogu ga tako baš dobro definisati koliko je jezgrovit", rekao je muzičar za Novu.rs.

Vrećo navodi i da se na albumu prepliću istok i zapad.

"Prepliće se tu mnogo nekih spiritualnih poznanstava koja su me obogatila, ne samo životno nego i moj muzički izraz", kaže on. 

Najavio je da će mu muzičar Marko Luis pomoći okp zvuka.

"Album će opet poprimiti onaj neki naš balkanski izraz, ali sa jednom premisom i neke vizantijske muzike ili pojanja, jer u dva navrata se pojavljuje vizantijsko pojanje. Meni je to bio povratak porodici i povratak mojim precima koji su provodili puno vremena u manastirima i koji su živjeli kao monasi“, rekao je između ostalog Božo. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније