Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

P. R.

18. 09. 2024. 12:28 >> 13:08
Čitaj mi:

ĐURĐEVIĆ ZA RTCG

"Sedam godina prevelika pauza, večeras kulminacija nostalgije i novog zvuka"

Frontmen i osnivač benda "Neverne bebe" Milan Đurđević poručio je da će ih podgorička publika večeras, nakon sedam godina pauze, vidjeti u najboljem izdanju.

"Neverne bebe" održaće večeras od 21 sat koncert u sklopu turneje na Trgu nezavisnosti u Podgorici nakon sedam godina pauze.

"Ne znam kako je došlo do toga da se diskonektujemo sedam godina. To je prevelika pauza i za publiku u Podgorici i za nas i za muziku koju sviramo. Mislim da će večeras da se dogodi kulminacija nostalgije i nekog novog zvuka koji mi nosimo i nekih novih pjesama. Naravno, i onih najvećih hitova koje sviramo", kazao je Đurđević gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

Najavio je da će večeras svirati kompilaciju najvećih pjesama karijere.

"Sve ono najbolje što smo ikad napisali. A sviraćemo i neke nove pjesme koje nose i neku boju ovog trenutka našeg života. Mislim da će večeras biti super", poručio je Đurđević.

Zahvalio je Sekretarijatu za kulturu Podgorica, što je, kako kaže, prepoznao trenutak za nastup u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

"Ovo je idealan trenutak. Mi smo potpuno spremni, jer svaki koncert nam je fenomenalan. Mislim, komentari za koncerte koje imamo na ovoj turneji su nadmašili sve do sad. Imamo još jednu djevojku, sad ih je tri na bini. Pored Jelene i Tijane koje su tu godinama, priključila nam se i Jovana koja svira violinu i pjeva. Tako da nas ima ukupno devet. To će biti 'Neverne bebe' koje Podgorica nije vidjela prije sedam godina, a vidjeće ih večeras u najboljim izdanju", najavio je Đurđević.

Podsjeća da ih podgorička publika prati od početka.

"Godinama se pričalo da smo mi najbolji crnogorski bend. I to je bila floskula koja je nas pratila. Čak smo došli u beogradske medije, gdje su nas pitali, jeste li vi stvarno iz Crne Gore. Ovdje smo puno svirali. I '90-ih i početkom 2000-ih", podsjeća Đurđević.

Najveća vrijednost i san svakog umjetnika, smatra Đurđević, je da ga pjesma nadživi.

"Da ne budemo mi nosioci naše karijere, nego da muzika bude važnija od nas. Da te pjesme budu zvijezde. Vode nas kroz život i karijeru. Dovele su nas na razne destinacije. Imali smo privilegiju da upoznamo razne ljude i osvanemo u raznim ambijentima. Nije muzika samo to kad se izađe na binu. To je kompletan psihološki sklop svega i svačega što nam se događa u životu i što poslije bude muzika. Jer muzika jeste stvarni život", istakao je Đurđević.

Otkriva da čovjek mora da duboko zaroni, možda i žrtvuje realan život da bi nastala dobra pjesma.

"I to je istina. To uopšte nije nikakva fraza. Znači, nekoliko puta sam bio svjestan da žrtvujem svoju neku realnost, koju mogu možda da popravim, ali sam puštao da ulazim u neke ponore da bih mogao da pišem. I onda su nastale te neke velike pjesme - "Gde smo", "Dvoje", "Jednom kad me ne bude", "Sve naše godine"... Sve te neke pjesme, to su posvete životu. Ne smije čovjek da kalkuliše. Mnogi umjetnici nijesu bili srećni za života. I to piše u biografijama raznih ljudi. Da su bili jako nesrećni i neshvaćeni u svom vremenu. Ali su ostavili djelo koje je mnogo značajno i mnogo značajnije od njihovih života. Tako da, mora nešto da se žrtvuje", smatra Đurđević.

Vođa "Nevernih beba" došao je iz klasične muzike. I danas svira klavir tri sada dnevno.

"Želja svakog umjetnika je kad god sjedne za klavir da odsvira neki novi ton. Novi ton ne postoji, ali postoji način na koji ga mi odsviramo i na koji spojimo tri tona i to je onda nešto što je potpuno katarzično. Sviranje klavira je stanje koje me dovodi u jednu vrstu ravnoteže", zaključio je Đurđević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније