Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

P.R. [ Beta ]

31. 08. 2024. 17:56 >> 17:52

PRODAJA POČELA DANAS

Velika potražnja karata za koncert grupe "Oasis"

Prodaja karata za turneju grupe Oasis počela danas, a internet platforme bile su napregnute zbog velike potražnje.

Poznati bend, predvođen braćom Noelom i Liamom Galagerom, trebalo bi da odsvira 17 koncerata što će biti njihovi prvi nastupi u posljednjih 15 godina.

Više od milion ulaznica je u prodaji, a najjeftinije karte koštaju oko 74 funte.

Neki ljudi koji su pokušavali da kupe karte preko sajtova, dobijali su poruke o grešci, dok su mnogi drugi bili obaviješteni da su u dugačkom redu.

Neki su uspjeli da kupe karte putem pretprodajne lutrije u petak. U roku od nekoliko sati, te karte su počele da se nude na veb lokacijama za čak 6.000 funti.

Oasis je izdao upozorenje, rekavši da se karte mogu preprodati samo po nominalnoj vrijednosti preko ovlašćenih sajtova.

„Ulaznice koje se pojavljuju na drugim sajtovima za prodaju karata su ili falsifikovane ili će ih promoteri poništiti“, navodi se u saopštenju.

Formirana u Mančesteru 1991. godine, Oasis je bila jedna od dominantnih britanskih grupa 1990-ih. Njihov zvuk je bio podstaknut rok horovima i zapaljivom hemijom između gitariste i tekstopisca Noela Galagera i pjevača i Lijama.

Grupa se razišla 2009. godine, kada je Noel Galager napustio bend nakon svađe u bekstejdžu sa svojim bratom na festivalu u blizini Pariza.

Dok braća Galager, koji sada imaju 57 i 51 godinu, od tada nijesu nastupali zajedno, obojica redovno izvode pesme Oasis-a na svojim solo svirkama.

Najavljujući ponovno okupljanje, bend je rekao da će fanovi iskusiti "iskru i intenzitet" koji se javljaju samo kada se zajedno pojave na bini.

Turneja će početi 4. i 5. jula na stadionu Principaliti u Kardifu.

Alis Enders, šefica istraživanja u medijskoj konsultantskoj kući Enders Analisis, rekla je da bend može da očekuje veliku zaradu, iako turneja, za sada ograničena na Veliku Britaniju i Irsku, blijedi u poređenju sa globalnim zvijezdama poput Tejlor Svift.

"Strimovanje se zaista ne isplati. Za većinu umjetnika danas, jedini način na koji mogu da zarade je da sviraju uživo" rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније