Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

M.M.

10. 08. 2024. 07:56 >> 07:56
Čitaj mi:

Trinaesto izdanje

Lake fest opravdao epitet najvećeg muzičkog događaja u Crnoj Gori

Trinaesto izdanja Lake festa – a počelo je sinoć na radost velikog broja ljubitelja roka, kampovanja i Krupca kao destinacije. Novina ovogodišnjeg festivala je stejdž u kampu na kojem će tri popodneva svirati po tri benda. Pored regionalno poznatih rok bendova i izvođača ove godine je Lake fest okupio brojne mlade nade, u cilju što bolje promocije električnog zvuka. Veče je počelo uz bend Subverzije, nakon njih nastupio je Željko Bebek. Uz hitovi iz doba Bijelog dugmeta, kao i uz one koje je Bebek stvorio za vrijeme solo karijere, plesala je publika različitih generacija okupljena u prelijepom ambijentu pokraj Krupačkog jezera.

Neposredno nakon koncerta Bebek je pohvalio line up samog festivala i prisjetio se svog nastupa na Lake festu 2017.godine.

“Tada sam vidio da ljudi koji organizuju ovaj festival znaju šta rade, ovo je idealna organizacija gledajući potrebe muzičara. Bina je izvrsna, zvuk još bolji. Tada mi je još bilo jasno da narod iz ovog mjesta i okoline definitivno voli rokenrol”, kazao je on.

Kako je istakao u razgovoru, svako vrijeme nosi neku određenu muziku i različit umjetnički izraz.

“Mi koji smo decenijama unazad stvarali rok, sada smo počastovani sa koncertima ovoga tipa. Ovo je idealna prilika da vidimo da vrijeme koje smo potrošili stvarajući nije uzaludno. Lijepo je vidjeti i jako mlade ljude, one srednjih generacija pa sve do onih najstarijih da dolaze na naše koncerte”, rekao je Bebek.

Nakon njega na Krupcu su se začuli dobro poznati hitovi Prljavog kazališta poput “Tu noć kad si se udava”, “Mi plešemo” i brojni drugi. Energičnim nastupom Zagrepčani su zagrijali publiku, ali i izazvali brojne emocije.

Kako je kazao agenciji Media Biro Jasenko Houra turneje su zapravo ono što ih čini živim, te se uvijek raduju putovanjima. Kako je istakao, prvi put je u Nikšiću i oduševljen je prirodom toga kraja. Govoreći o brojnim hitovima, evergrinima koje su tokom bogate karijere napravili kazao je da u periodu stvaranja niko ne zna kako će ta pjesma proći.

“Publika je ta koja od pjesme napravi hit. Tokom svakog koncerta, osluškujemo publiku i na osnovu toga biramo pjesme. Naši stari hitovi su uvijek traženi. Mi često gostujemo u Crnoj Gori, nedavno smo bili u Kotoru i zaista se uvijek lijepo provedemo ovdje”, rekao je Houra.

Tokom drugog dana festivala nastupiće Marčelo, Queen Sensation, Splean, Ritam Nereda i Fedde Le Grand.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније