Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Bu. [ n1 ]

01. 07. 2024. 10:20 >> 10:20

ANKETA POKAZALA

Polovina Švajcaraca ne želi Evroviziju, lokacija održavanja nepoznata

Skoro polovina stanovnika Švajcarske ima negativno mišljenje o tome da bude domaćin Pjesme Evrovizije sljedeće godine, pokazuju rezultati ankete koju je u subotu objavio list Blik, a prenosi N1 Zagreb.


Reprezentativna anketa od skoro 25.000 ljudi pokazala je, piše N1 Zagreb, da se 49 odsto jasno ili donekle protivi održavanju muzičkog takmičenja, dok je 46 odsto jasno ili donekle za.

Pet odsto još nema mišljenje, navodi se.

Ali htjeli to ili ne, Švajcarska će biti domaćin najpopularnijeg događaja 2025. zahvaljujući Nemu, koji je osvojio glavnu nagradu na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu, u Švedskoj, sa optimističnom pesmom „The Code“ o rodnoj neusaglašenosti.

Pošto je Nemo pobijedio za Švajcarsku, lingvistički raznolika alpska zemlja će sljedeće godine biti domaćin takmičenja, na kojem će nastupiti izvođači sa cijelog kontinenta i šire. Tako su neki od učesnika tradicionalno Azerbejdžan, Izrael, Australija…

Međutim, tačna lokacija Evrovizije 2025. još nije utvrđena, piše ovaj medij.

Prijavili su se Cirih i Ženeva, dok su švajcarska prijestonica Bern i obližnji grad Bil dali zajedničku ponudu za domaćina, navodi se u tekstu.

Protiv održavanja Evrovizije je 74 odsto pristalica desničarske SVP, piše. Anketa Blika pokazala je da je podrška jača među ljudima sa višim stepenom obrazovanja i ljevičarskim političkim stavovima nego među drugim grupama stanovništva, navodi se.

Protiv održavanja Pjesme Evrovizije u Švajcarskoj, piše N1 Zagreb, je 74 odsto pristalica desničarske stranke SVP.

Prema Bliku, to bi takođe moglo imati neke veze sa činjenicom da je Nemo nebinarna osoba i da preferira zamjenice oni/oni, prenosi ovaj medij.

Nemova pobjeda na jednoj od najvećih evropskih pozornica izazvala je debatu o tome da li treći pol treba registrovati u Švajcarskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније