Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Gloria.rs [ A.M. ]

15. 06. 2024. 19:40 >> 19:40
Čitaj mi:

PO SOPSTVENOM PRIZNANJU

Ovo je autobiografska pjesma Dina Merlina

U širokom opusu koji je čarobnjak iz Sarajeva stvorio tokom svoje dugogodišnje karijere svi su se pitali da li postoji neka autobiografska pjesma Dina Merlina.

Numera koja u potpunosti opisuje njegov život postoji, i mnogima je omiljena jer je životna, satkana od najfinijih emocija upućenih srodnoj duši. U pitanju je vanvremenski hit "Kako da ti kažem”, prema njegovom ličnom priznanju, to je jedina pjesma u kojoj je ogolio sopstvenu dušu.

Ova numera objavljena je prije dve godine kao dio njegovog 12. studijskog albuma, a ovaj singl je s istim tekstom osvanuo u dvije verzije.

Naime, publika je prvo dobila priliku da čuje pjesmu "Krive karte“, umjetničku verziju ovog teksta u formi balade, dok je singl "Kako da ti kažem“ zamišljen kao življa, plesna verzija.

Objašnjenje za ovo dao je lično Merlin koji je rekao da su dvije verzije nastale kao odgovor na ljudsku potrebu da različito proživljavamo svoje emocije, neko romantično, a neko strastveno i energično.

Pjevač je priznao i da su ove pjesme autobiografske i da su nastale kao izvinjenje osobi koju je mnogo povrijedio.

"Jednom sam pogriješio prema osobi do koje mi je jako stalo pa su ovi stihovi moje autobiografsko iskupljenje", kazao je. 

Pokušavam objasniti onom drugom koliko mi znači i koliki put treba čovjek, muškarac proći da bi se tako jednostavne riječi poput ‘oprosti’ izgovorile.

"Zato sam i napisao dvije verzije pesme koje putuju različitim putevima do iste destinacije", objasnio je muzičar jednom prilikom.

Autobiografska pjesma Dina Merlina zasigurno je jedan od njegovih najvećih hitova, a vjerujemo da će se i među numerama koje tek sprema u svom studiju naći neka koja opisuje njegov život.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније