Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

K. J. [ Agencije ]

26. 05. 2024. 14:23 >> 14:24
Čitaj mi:

na beverli hilsu

Preminuo poznati Diznijev kompozitor Ričard Šerman

Ričard Šerman (95), čovek koji stoji iza poznatih Diznijevih "songova" koji su oduševljavali generacije, između ostalih, iz "Meri Popins" i "Knjige o džungli", umro je u subotu, objavio je Walt Disney Co na svojoj internet stranici.

Šerman je umro na Beverli Hilsu, a kao uzrok smrti navodi se bolest povezana sa starošću, dodao je Dizni.

Sa svojim bratom Robertom kao partnerom, Ričard Šerman nagrađen je sa dva Oskara 1965. za rad na animiranom filmu „Meri Popins“.

Među njihovim najpoznatijim pesama je i „Trust in Me“ iz „Knjige o džungli“.

Među filmovima koji ne pripadaju Dizniju, braća Šerman napravili su „songove“ za dječji hit iz 1968. godine „Chitty Chitty Bang Bang“.

Braća se nalaze iza više od 200 pesama, imali su devet nominacija za Oskara, od čega su osvojili dva, kao i tri Gremija, te zaradili 24 zlatna i platinasta albuma tokom decenija duge karijere.

„Ričard Šerman bio je ono što znači biti Diznijeva legenda, stvarajući zajedno sa svojim bratom Robertom omiljene klasike koji su postali cijenjeni dio muzičke podloge naših života“, izjavio je izvršni direktor Diznija Bob Iger.

Robert Šerman umro je prije Ričarda, 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније