Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Б. [ Beta ]

12. 12. 2022. 15:04 >> 15:08

NAJAVLjEN NASTUP 23 IZVOĐAČA

Bend "Prodidži" na Egzitu 2023.

Čuveni britanski bend Prodidži predvodi listu izvođača koji će nastupiti na novosadskom festivalu Egzit (EXIT) od 6. do 9. jula 2023. godine, najavili su danas organizatori.

Na predstavljanju 23 izvođača koji će na festivalu nastupiti 2023. godine, najavljeni su i nastupi Skrileks (Skrillex), Vajagra bojs (Viagra Boys) Kamelfant (Camelphant), Kokni ridžekts (Cockney Rejects), Hot sins 82 (Hot Since 82), Hjman rias (Human Rias), Ignajt (Ignite), Indira Paganoto (Indira Paganotto), Kajnemjuzik (Keinemusik), El-ef sistem (LF System), Midnajt (Midnight) i Miror (Mirror).

Među izvođačima koji su danas najavljeni su i Mortal kombat, Sakred rajh (Sacred Reich), Sarasvati Druna Bend, SUR Austru, Suzi Mun (Suzi Moon), Bar stul pričers (The Bar Stool Preachers), Tousters (The Toasters), Vintidž kalčr (Vintage Culture), Vulfbrigejd (Wolfbrigade) i Zoe Kida.

Osnivač i direktor festivala Dušan Kovačević rekao je na predstavljanju izvođača u Beogradu da je Prodidži jedan od bendova koji ima najdublju konekciju sa ovdašnjom publikom.

"Svi koji su bili (na njihovim ranijim nastupima na Egzitu), znaju da su to bili energetski najjači nastupi. Ne mogu da se porede sa nastupima na drugim festivalima", istakao je Kovačević.

Dodao je da su, iako je bilo najavljeno da bend neće nastupati nakon smrti frontmena Kita Flinta, svi znali da će se bend ponovo okupiti.

"Vatra u njima je jača nego ikada, a Kitova energija ne može da nestane. Trenutak kada ga iscrtaju laserima (tokom nastupa), neću reći u kojoj pesmi ali verujem da svi znaju, to je jedan poseban trenutak", kazao je on.

Programski menadžer glavne bine festivala Dragan Ambrozić istakao je da je Prodidži generacijski važna grupa, navodeći da je bend naslutio trenutnu transžanrovsku muziku koja je popularna danas.

Muzičarka Zoe Kida, koja će nastupiti na festivalu 2023. godine, navela je da odrasta kroz taj festival i podsetila da je na Egzitu imala više nastupa sa različitim bendovima.

Dodala je da su 2004. godine, kao bend Mistejk mistejk nastupali ispred Prodidžija i da joj je to jedan od najznačajnijih nastupa u karijeri, kao i da se raduje njihovom nastupu, ali i nastupima Skrileksa i domaćih bendova.

PR festivala Sanjin Đukić naveo je da je posljednjih godina bilo dosta sumnje u gitarski zvuk na festivalu, ističući da se među 23 najavljena nalazi 11 gitarskih i istakao nastup Vajagra bojsa.

Ocijenio je da je "buking festivala apsolutno razvalio", a da je upravo bend Vajagra bojs jedan od razloga što stiče taj utisak.

"Bend je na sceni sedam godina, ali su sada u apsolutnom vrhu. Ulovili smo ih na vrhuncu", istakao je Sanjin.

Festival Egzit biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније