Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

O.Z. [ Mediabiro ]

02. 07. 2022. 09:42   >>  09:39

TRODNEVNI FESTIVAL

Počeo City Groove festival: Osvježenje za Podgoričane

Trodnevni muzički spektakl, sedmi festival Mtel-City Groove počeo je sinoć na sportskim terenima Bemax arene.

Na početku večeri publici se predstavio domaći bend Milky Waves, nakon njih, priliku da zapjevaju pred podgoričkom publikom dobili su i članovi crnogorske grupe Grimm.

Frontmen te grupe Nebojša Đukanović kazao je da poslije dužeg vremena nastupaju, naglasio da se raduju tome, i dodao da su festivali jako bitni kako zbog samih rok bendova, tako i zbog ostalih izvođača iz Crne Gore, kojima, kako je kazao, ovakvi festival pružaju priliku lokallnim izvođačima da se predstave publici.

“Nadam se da će ovakvih dešavanja biti sve više, i da će izvođači iz Crne Gore imati što više prilike da se pokažu. Festivali su potreba,koja je neophodna za afrimaciju bilo koje vrste muzike, posebno roka. Ovim putem bih apelovao da ovakve manifestacije budu što češće, da se publici pruži prilika da čuje različite žanrove, kako bi mlađa populacija naučila  što više o zvuku koji je nekada bio jako popularan”, kazao je on, prenosi agencia Mediabiro.

Ljubitelji hip hopa bili su u prilici da se podsjete starih hitova popularnog bosanskohercegovačkog repera Eda Majke, ali i da čuju kako uživo zvuče neke od numera sa nedavno objavljenog albuma "Moćno".
Moja ranija iskustva sa crnogorskom publikom su odlična, i već duže vrijeme se družim sa publikom sa ovog podneblja”, kazao je reper Edo Maajka i dodao:

“Zadnji put sam nastupao sa bendom promovišući tadašnji album, sada sam ovdje sa Dj, kako bih promovisao svoj novi album. Raduju me ovakva dešavanja, kulturni sadržaj ovakvog tipa nakon korone je svima bitan i potreban”, kazao je on.

Komentarišući svoj posljednji album, Edo je kazao da se svaki novi dosta razlikuje od prethodnog.

“Tu negdje prepoznajem svoj rast, a ovaj album mi je posebno bitan jer nakon nekih 6 godina opet radim klupsku muziku. On je okupio dosta gostiju, jedan od njih je i Rade Šerbežija, mislim da je cjelokupan album jako interesantan publici”, kazao je on.

Kombinacija elektronskog zvuka, trube i violine atmosferu je dovela do usijanja, kada se publici predstavio Kiril Džajkovski.

On je kazao da je u Crnoj Gori već domaći, i da je u Podgorici na njihovim nastupima uvijek sjajna atmosfera.

“Publika ovdje odlično prihvata naše zvuke, i sve ono što radimo, tako da me raduje večerašnji nastup”, kazao je Kiril prije izlaska na scenu.

Podsjetimo, Glavni grad je obezbijedio besplatne ulaznice za prvnu noć City groove festivala. Kako su organizatori ranije najavili,drugo veče će obilježiti moderniji zvuk mlađih generacija, tako da će podgorička publika biti u prilici da pjeva i pleše uz hitove Nele, Angeline, Sare Jo i Senidah.

Treću i posljednju noć obilježiće domaće i strane zvijezde i australijska pjevačica italijanskog porijekla Gabriela Cilmi. Hrvatska kantautorka Lu Jakelić, zbog zdravstvenih problema, otkazala je nastup. Nakon njih priliku da se druže sa fanovima u glavnom gradu Crne Gore imaće Artan Lili. Festival će zatvoriti britanski elektro pop bend Kosheen i podsjetiti publiku na hitove poput “Hide U”, “Guilty”, “Overkill”, “Catch”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније