Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Č.J. [ Mediabiro ]

20. 05. 2022. 16:32   >>  16:30

ULAZNICE POČETKOM JUNA

Sea Dance festival od 26. do 28. avgusta

Ovogodišnji Sea Dance festival najavljen je danas sjajnim performansom na platou ispred Starog grada u Budvi. U tirkiznoj uvali plaže Buljarica, publika će od 26. do 28. avgusta plesati uz neka od najpoznatijih svjetskih i regionalnih muzičkih zvijezda, čija će imena biti objavljena početkom juna, kada će u prodaju biti pušten i prvi kontingent ulaznica za najbolju žurku ljeta.

Jedan od rijetkih evropskih festivala koji je zajedno sa Exitom održan prošle godine, priprema novo izdanje koje će oduševiti fanove, kako i priliči osvajaču titule za Najbolji evropski festival.

Današnjem događaju su, uz nastup mlade crnogorske zvijezde Kejt, prisustovali i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević, direktor TO opštine Budva Nemanja Kuljača osnivač i CEO Exita i Sea Dance festivala Dušan Kovačević i najavili skoro potpisivanje višegodišnjeg ugovora o saradnji između države Crne Gore i Sea Dance festivala, po uzoru na ugovor koji ovaj festival ima sa Opštinom Budva.

Podsjećamo, premijer Dritan Abazović nedavno je na svojim društvenim mrežama objavio da EXIT i Vlada Crne Gore nastavljaju saradnju sa ciljem brendiranja Crne Gore na globalnoj mapi event turizma, što će uskoro biti i ozvaničeno potpisivanjem višegodišnjeg Ugovora o saradnji.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović poručio je da Crna Gora ima višestruke korisiti od ovog festivala – ekonomske, turističke i promotivne, te je ispred Vlade Crne Gore potvrdio da će i u narednom periodu nastaviti da podržavaju ovaj festival.

“Sea Dance festival pruža velike ekonomske prednosti zato što njime produžavamo sezonu. On predstavlja i veliku promociju Crne Gore, jer su Exit i Sea Dance svjetski prepoznati festivali, i ja sam siguran da će i ove godine biti mnogo turista iz svih krajeva svijeta, što je strateški važno za promociju Crne Gore”, zaključio je Đurović.

Direktor TO opštine Budva Nemanja Kuljača izrazio je zadovoljstvo je Budva domaćin ovog, evropski i svjetski poznatog festivala.

“Budva nije slučajno izabrana kao mjesto za održavanje ovakvog festivala, već je ona prepoznatljiv turistički centar kako u Crnoj Gori, tako i šire u regionu”kazao je Kuljača.

“Današnji dan i najava festivala je veoma bitna jer smo prošle godine, u vrijeme pandemije, zbog objektivnih okolnosti, festival najavili samo mjesec dana prije njegovog početka. Ove godine to radimo ranije, a posebno mi je zadovoljstvo da najavim i obećanje Vlade Crne Gore da ćemo ući u pravljenje dugoročnog dogovora sa Sea Dance festivalom, što će festivalu dati ključnu stabilnost i mogućnost da u novo izdanje festivala krenemo mnogo ranije”, naveo je Kovačević.

To je, kako je dodao, izuzetno važno, jer bi se na taj način mogao privući veći broj turista, naročito iz Zapadne Evrope, koji svoja putovanja planiraju mnogo mjeseci unaprijed.

“Puni optimizma dočekujemo ovu godinu i obećavamo da ćemo napraviti jedno od najjačih izdanja Sea Dance festivala do sada. Vjerujemo da će se kroz ovu strategiju razvoja, ne samo Sea Dance-a, nego i čitavog crnogorskog event turizma, Crna Gora zaista pozicionirati kao jedna od najboljih destinacija, ne samo na Mediteranu, nego i u cijelom svijetu, po pitanju razvoja modernih vidova turizma”, poručio je Kovačević.

Sea Dance festival nastavlja sa praksom davanja prostora crnogorskim artistima, pa će tako novi svježi zvuk mlade crnogorske umjetnice Kejt koja je ispred Starog grada priredila polučasovni spektakl, obradovati fanove i na ovogodišnjem izdanju festivala. Publika je jednoglasno ispratila hitove “Eva”, “Cura sa Balkana”, “Mikelanđelo”, a DJ i producent Moody Kid oduševio je prisutne svojim prepoznatljivim downtempo kompozicijama, oslanjajući se na breakbeat, hip-hop i funk. Uz muzičke nastupe prikazan je i odličan aftermovie prošlogodišnjeg Sea Dance festivala.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније