Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

30. 08. 2021. 09:35 >> 11:15
2

VOJIČIĆ

Raznovrsno i bezbjedno na festivalu City Groove

Festival City Groove počinje večeras u Podgorici spektakularnim nastupom njemaškog benda Šiler, a organizatori tvrde da su pripremili sve kako zdravlje posjetilaca ne bi bilo ugroženo. Balša Vojičić iz organizacije kaže da ne očekuje prevelike gužve zbog epidemijske situacije i da se svi koji dođu mogu osjećati bezbjedno.

Program ovogodišnjeg festivala počinje večeras od 21 sat i trajaće do dva nakon ponoći.

“Večeras nam dolazi Šiler, jedan od napoznatijih njemačkih bendova, kompozitor, producent. Oni su juče stigli u Podgoricu, oduševljeni su gradom. Jako su organizovani, srdačni i veseli. Istraživali su prije dolaska, a sve što nijesu saznali, pitali su, jer su željeli da upoznaju naš mentalitet i kulturu”, kazao je Vojičić.

Istakao je i da je cilj festivala da poznatim bendovima iz inostranstva približi Podgoricu i Crnu Goru.

Napominje da City Groove svake godine daje podršku mladim i perspektivnim muzičarima iz Crne Gore.

“Večeras festival otvara naš sugrađanin Novak Radulović Not so serious. Nakon njega će nastupiti Luka Leković Mr. Leka. Sljedeći dan nam svira mladi cetinjski bend Prizma, nakon njih ansambl Toć, zatim Toni Cetinjski”, objašnjava Vojičić.

Treću noć ulaz je besplatan.

“A u gostima su nam didžejevi iz Španije i Francuske KPD i Norman Doraj. Čast da otvori to veče festivala imaće Đorđe Šarac, DJ Shaar”, kazao je Vojičić.

Ističe da je program ove godine prilagođen mogućnostima, situaciji i mjerama Ministarstva zdravlja.

“Moram da naglasim da su mjere na snazi. Uradili smo sve da se mjere poštuju. Ulaz će biti moguć ljudima koji zadovoljavaju četiri uslova koja se traže ili da urade brzi test što smo obezbijedili u saradnji sa partnerima. Testiranje će koštati pet eura, a vršiće se u objektu u sklopu SC Morača gdje je nekad bio punkt za vakcinaciju. Objekat je obezbijeđen i spreman”, kazao je on.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Bemax arene. Vojičić je objasnio i proceduru ulaska na festival.

“Kupite kartu, provjeri se da li zadovoljavate uslove, ako ne idete da se testirate, idete na provjeru na jednu kapiju i ako je sve u redu ulazite na festival”, poručio je Vojičić.

Istakao je da su organizatori vakcinisani i da su više puta apelovali na građane da isto učine.

Nije siguran kakva će biti posjećenost festivalu s obzirom na mjere i epidemijsku situaciju.

“U razgovoru s ljudima osjećam da postoji interesovanje, želja. Kod nekih postoji strah, neki nijesu sigurni da žele takvu zabavu. Međutim, s obzirom na sve mjere koje preduzimamo, ispada da smo mi najbezbjedniji. Radimo na tome da objasnimo ljudima da se mogu osjećati bezbjedno na festivalu”, kazao je on.

Dodao je da ne očekuje velike gužve.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније