Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio P.R. [ Beta ]

12. 11. 2017. 23:31   >>  22:59

ANONIMNI KUPAC

Dilanova gitara prodata za 400.000$

Gitara na kojoj je američki muzičar Bob Dilan svirao na koncertima 1970-ih godina prošlog vijeka prodata je na aukciji za skoro 400.000 dolara, saopštila je danas aukcijske kuća Heritaž Dalas.

Kupac, koji je insistirao da ostane anoniman, platio je 396.500 dolara za akustičnu gitaru Martin D-28, navodi se u saopštenju.

Dilan je svirao na toj gitari na koncertu Džordža Harisona za pomoć Bangladešu, koji je održan 1971. u Njujorku i na turneji Rolingstonsa od oktobra 1975. do maja 1976.

Gitaru je prodao Dilanov majstor za održavanje gitara Lari Kreg. Potvrda o kupovini originala, koja je bila uključena u ponudu, pokazuje da je Lari 1977. kupio gitaru od Dilana za 500 dolara.

Električna gitara Boba Dilana na kojoj je svirao na koncertu u Njuportu 1965. prodata je na aukciji u Njujorku za 965.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније