Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

A.M.

30. 08. 2024. 13:02 >> 13:02
1

Odluka je pala

Evrovizija 2025. održaće se u Bazelu

Bazel je izabran za domaćina 69. Pjesme Evrovizije. Odluka je donijeta danas, a pored Bazela u uži izbor ušla je i Ženeva. „EBU je oduševljena što će Bazel biti domaćin Pjesme Evrovizije 2025. godine. Takmičenje je rođeno u Švajcarskoj, u Luganu 1956. godine, i divno je vratiti ga posle skoro 70 godina“, rekao je Martin Osterdal iz organizacije.

Datumi su takođe određeni

Bazel je treći grad po broju stanovnika u Švajcarskoj i drugi po veličini sa širim gradskim područjem. Osim grada domaćina, određeni su i termini Pjesme Evrovizije 2025. Finale će biti 17. maja, a polufinale 13. i 15. maja.

Pesmu Evrovizije u Švajcarsku je donio Nemo, koji je pobijedio na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj sa pesmom The Code, prenosi Index.

Konzervativci u Švajcarskoj se bune

Nemo je ove godine pobijedio na Pjesmi Evrovizije sa pjesmom The Code i doveo takmičenje u Švajcarsku. Međutim, konzervativne grupe iz Švajcarske ne žele da se takmičenje održi u toj zemlji.

Hrišćansko-konzervativna švajcarska federalna demokratska unija (EDU) najavila je sredinom jula da će raspisati referendum o tome da li se javna sredstva mogu koristiti za održavanje takmičenja u gradovima koji su se prijavili za njegovo održavanje.

„Pjesma Evrovizije je užasan propagandni događaj“, napisao EDU na Iksu prošlog meseca. „Zemlja koja daje pozornicu ovom odvratnom smeću ne popravlja svoj imidž, već pokazuje svoje intelektualno propadanje“, dodaje se.

EDU je relativno mala politička partija, ali njene pozive na referendume u nekim kantonima podržavaju desničarska Švajcarska narodna partija i Udruženje švajcarskih poreskih obveznika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније