Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

A.J. [ Klix.ba ]

27. 05. 2024. 20:03 >> 20:03

zbog diskvalifikacije

Predstavnik Holandije na Eurosongu zahtijeva ispitivanje novih svjedoka

Ovogodišnji predstavnik Holandije na Eurosongu Jost Klajn zahtijeva nova policijska ispitivanja u istrazi incidenta koji se dogodio u Malmeu.

Jost Klajn diskvalifikovan je samo nekoliko sati prije održavanja finalne večeri Eurosonga, a kao razlog se navodi napad na ženu iz produkcijske ekipe, koja je švedskoj policiji prijavila da ju je Holanđanin zastrašivao.

Takođe, navodilo se i da je Holanđanin udario predstavnika Izraela nakon što je ismijavao smrt njegovih roditelja, ali ispostavilo da to nije bilo tačno. Njegov advokat Jan-Ake Falt izjavio je za medije da Klein negira da je prijetio ženi iz produkcije.

"Koliko sam shvatio, postojao je dogovor između njega i uprave. Bila je to osjetljiva prilika u kojoj ga se ne bi fotografisalo kada bi otišao s pozornice. Trebao ga je dočekati njegov tim, ali tu je bio i fotograf. Zamolio je da prestane snimati. Zatim je odgurnuo kameru da je makne. On negira da je prijetio ovoj osobi", naveo je advokat za švedski portal Expressen.

Policijska istraga se odvija u Malmeu, a švedski tužitelj Fredrik Jonsson tvrdi da Jost Klajn i njegov advokat traže da se ispitaju svjedoci iz Holandije. Jonsson tvrdi da je u tom slučaju potrebno da pošalje zahtjev za pravnu pomoć, koja ima zapravo produžuje proceduru za suđenje.

Podsjećamo, nakon što je Klein izbačen, iz holandske televizijske kuća AVROTROS su poručili da su šokirani odlukom jer je on prijeteći gestikulirao prema kameri, ali nije dirao snimateljku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније