Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

02. 10. 2024. 19:43 >> 20:20
Čitaj mi:

OBRATILI SE IKCG

Pokret Naprijed podnio prigovore na 15 biračkih mjesta

Pokret Naprijed predao je večeras Izbornoj komisiji Glavnog grada prigovore zbog nepravilnosti na 15 biračkih mjesta, saznaje Portal RTCG.

Prigovor je, između ostalog, predat i zbog nepravilnosti na biračkom mjestu 27 u Doljanima.

Iz Pokreta Naprijed kategorički odbacuju sve medijske spekulacije i napade onih koji su 30 godina vladali Crnom Gorom, o navodnom učešću te liste u bilo kakvom izbornom inženjeringu.

"Naša kampanja je bila pozitivna i temeljila se na poštovanju demokratskih procesa i volje građana, te ćemo nastaviti da se borimo za poštenje i poštovanje procedura u svakom koraku. Jedan od naših prigovora se odnosi na situaciju zbog koje je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika biračkog odbora. Posebno ističemo činjenicu da će o svim prigovorima odlučivati Izborna komisija Glavnog grada. Kao i uvijek do sada, vjerujemo u pravednost i objektivnost u odlučivanju nadležnih organa", navode u saopštenju.

Ukoliko se donese odluka o ponovnom glasanju na bilo kojem biračkom mjestu, pozvaće sve birače da slobodno i bez ikakvih pritisaka bilo kojeg političkog subjekta izađu i glasaju isključivo po svojoj savjesti.

"Naša misija ostaje i dalje nepromijenjena – borimo se za Podgoricu po mjeri porodice, za grad koji će biti sigurno i dostojanstveno mjesto za život svakog građanina", navode u Pokretu Naprijed.

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović je u Dnevniku 2 TVCG, neposredno prije podnošenja pomenutih prigovora, istakao da do tog momenta nije stigao nijedan, ali da ih očekuju, jer su u javnosti najavljeni. 

"Što se tiče slučaja sa biračkim spiskom u Doljanima, nemamo nikakvih informacija iz ODT-a šta je urađeno, a ako dobijemo prigovor od neke izborne liste mi ćemo po njemu i postupiti. Rok za postupanje po prigovoru je 24 sata od momenta kada primimo prigovor, i ukoliko se pokaže opravdanim na tom izbornom mjestu se izbori poništavaju i organizuje se novo glasanje", kazao je Filipović.

Pokret Naprijed na održanim izborima u nedjelju nije prošao cenzus. U međuvremenu birački spisak sa glasačkog mjesta 27 u Doljanima je nestao, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici tim povodom formiralo je danas predmet protiv predsjednika biračkog odbora Petra Globarevića.

Sve to moglo bi da produžiti podgoričke izbore, i možda uticati na konačnu raspodjelu mandata.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се