Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B/TVCG

30. 09. 2024. 09:10 >> 10:05
5
Čitaj mi:

MARAŠ I PEJOVIĆ

"Milatović i URA odlučuju o podgoričkoj vlasti"

Manja izlaznost na lokalnim izborima u Podgorici je poruka građana političkim elitama šta misle o njihovim potezima, kazao je za "Dobro jutro Crna Goro" Vuk Maraš, direktor Birna za Crnu Goru.

Maraš poručuje da niko nema razloga za slavlje, a najteži period tek predstoji, jer će pregovori kako smatra, sigurno trajati 90 dana.

Ističe da je koalicija okupljena oko predsjednika države, iako je očekivala više dobila realan broj glasova.

“To je jedan rezultat koji njima otvara popriličan manevarski prostor u ovom trenutku, da od njih zavisi kako će se formirati i da li će se formirati buduća vlast, s obzirom na to da mandate Preokrete ne možemo računati u bilo kojoj kombinatorici, jer su ljudi otvoreno rekli da ne žele sa političkim korporacijama i onda je teško očekivati da sad oni daju nekome većinu, pogotovo u ovakvom sistemu gdje je to u suštini jedna politička trgovina”, kazao je Vuk Maraš.

Mala izlaznost najviše se odrazila na partije koje su dio vladajuće većine, smatra Marko Pejović, programski direktor Uzora.

Milatovićeva koalicija, kaže Pejović, najvjerovatnije biće “tas na vagi”.

“To je pitanje na koji način će sva ova priča koja je bila do sada uticati na Milatovića i Abazovića. Meni se čini da su više spremni da idu sa DPS-om jer su upravo sa DPS-om srušili vlast u Podgorici i da negdje svi ti zahtjevi koje bi oni isporučili, a čini mi se da su govorili o postavljanju temelja o nekim određenim platformama, upravo ukazuju na to da svi ti potencijalni zahtjevi ne bi bili prihvatljivi apriori za PES, Demokrate i Za budućnost Podgorice”, poručio je Pejović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се