Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

18. 09. 2024. 10:15 >> 10:15

MUGOŠA

Izborićemo se s političkom korupcijom i partijskim zapošljavanjem

Politička korupcija kroz zapošljavanja partijskih kadrova na javnim dužnostima jedan je od najvećih problema koji izjeda naše društvo iz korijena na svim nivoima, protiv kojeg ćemo se nakon što 29. septembra promijenimo sadašnju nesposobnu gradsku vlast izboriti konkretnim rješenjima, poručio je Ilija Mugoša, nosilac Izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

„Partijska knjižica ne smije biti kriterijum za zapošljavanje u Glavnom gradu, a vidimo da je u dosadašnjem funkcionisanju Glavnog rada to preuzelo primat. Tome moramo stati na kraj. Glas za Stranku evropskog progresa je glas za ljude sa integritetom sa naše liste, ljude iza kojih stoje konkretni rezultati, za ljude koji će implementirati konkretne projekte“, kazao je Mugoša.

Nosilac Izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“ poručio je da su Podgorici potrebni kompetentni i stručni ljudi, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, koji će kvalitetno nositi dužnosti u gradskoj administraciji i uspješno voditi gradska preduzeća. Tako ćemo, poručuju iz Stranke evropskog progresa, uvesti red u sve sfere od saobraćaja do čistoće, osloboditi budžet grada za veća ulaganja u zdravstvo, veću finansijsku pomoć penzionerima i otvaranje narodne kuhinje, te otvoriti put za nove projekte kao što su izgradnja opštinskih stanova za mlade i socijalno ugrožene skupine, uređenje centra grada i još mnogo toga.

Ilija Mugoša je podsjetio da program Uredimo Podgoricu podrazumijeva transparentnost u svim oblastima – od raspodjele budžeta do izdavanja dozvola, zapošljavanje kroz transparentne javne konkurse zasnovano na kompetencijama, a ne partijskim knjižicama, povećanu kontrola i nadzor javnih nabavki i jačanje uloge građana u donošenju odluka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се