Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

17. 09. 2024. 18:33 >> 18:34
Čitaj mi:

FRANOVIĆ

Uspjeli da sačuvamo grad na UNESCO listi, vratićemo Kotoru dobar glas

Kandidatkinja za odbornicu Jelena Franović sa liste "Vladimir Jokić - Dobar glas - Za gradonačelnika (Demokrate i PES) istiće da su u proteklim godinama uspijeli da sačuvaju grad Kotor na listi UNESCO, da zaštite prostor i jedinstvenu vrijednost koju ima za cijelu civilizaciju.

"Odbranili smo Kostanjicu, uveli smo rigorozna pravila u građenje objekata, pa danas umjesto crvenih UNESCO listi iz Pariza stižu pohvale. Kotorski urbanizam, nekada na lošem glasu, danas je služba koju čine mladi i stručni ljudi, na usluzi građanima, u odbrani javnog interesa. Takvim radom smo stvorili preduslove da prostor nekadašnje livnice ne postane stambeni kompleks sumnjivih investitora, već javni park i prostor za odrastanje budućih generacija", navodi Franović.

Na Svetom Stasiju su , dodaje, stvorili javni trg i pijacu umjesto još jednog u nizu stambeno-poslovnog kompleksa. Finansirali obnovu fasada u gradu, pa će ove godine imati dvanaest obnovljenih zgrada u opštini.

"Kroz nova planska dokumenta predvidjeli smo prostore za montažne garaže, obezbjedili prostore za nova dječija igrališta i sportske terene, kao i prostor za teren za padel i košarku kod zatvorenog bazena. Prekinuli smo tendeciju propadanja grada i krenuli u pravcu njegovog oživljavanja. Godina pred nama je godina u kojoj će se odlučivati o sudbini poslovnih prostora u Starom Gradu za narednu deceniju. Kako smo odbranili UNESCO status, tako ćemo znati da odbranimo i srce Grada. Kako smo tada znali da ispravimo zao put trodecenijske vlasti, tako ćemo i danas znati da Kotoru vratimo dobar glas. Kroz plan namjene uvešćemo striktna pravila o namjeni opštinskih prostora, kojim ćemo spriječiti da se mijenja kulturni identitet grada. Uslovi na budućim javnim pozivima će biti takvi da će u okviru zakonskih mogućnosti kotorski privrednici dobiti prednost nad drugim, kako bi i dalje oni koji su duša Grada tu i ostali", naglašava Franović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се