Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.V.

24. 08. 2024. 11:40 >> 12:04
5
Čitaj mi:

JOVAN VUČUROVIĆ

"Milatović izabrao da ne bude predsjednik svih građana Crne Gore”

Parlamentarna većina je apsolutno stabilna i to je veliki podstrek i preduslov za sve ono što Crnu Goru čeka u budućnosti, posebno na polju ekonomije i borbe protiv kriminalasmatra poslanik Nove srpske demokratije i koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Vučurović.

Vučurović je istakao i da su političke vratolomije koje izvodi predsjednik države Jakov Milatović njegov problem koji snažno urušavaju njegov kredibilitet i politički ugled.

„Neka Milatović radi što je naumio, ali biće posebno zanimljivo kada sa pozicije prvog čovjeka u državi osvoji nekoliko procenata na izborima u glavnom gradu“, kazao je Vučurović za Borbu.

I nakon što je došlo do rekonstrukcije Vlade što je trebalo da donese političku stabilizaciju, svjedoci smo da pojedine strukture vlast destabilizuju na lokalnom nivou. Takav problem postoji u Podgorici i Budvi ali i u još nekim opštinama. Ko su destabilizatori?

Rekonstrukcija vlade nesumnjivo je donijela stabilnost u državi , kao i dodatni kvalitet izvršnoj vlasti i to se preslikava i na politički život u Crnoj Gori. Da je to bio dobar potez prepoznaje se možda najbolje po velikoj nervozi i često tragikomičnom ponašanju pojedinaca iz opozicije.

Ulazak NSD i DNP, kao predstavnika srpskog naroda u vladu, posebno je doveo u očajanje ekstremisticke i kriminalne strukture u i oko DPS, a imamo i jednu novu pojavu – da te strukture sada neprijatelje vide i u Bošnjacima, i da iskazuju jasnu netrpeljivost prema politickim predstavnicima toga naroda. To nije dobro u trenutku kada se u Crnoj Gori većinski vodi politika pomirenja, i nesumnjivo da će taj ekstremizam odvesti DPS na margine.

Dakle, parlamentarna većina je apsolutno stabilna i to je veliki podstrek i preduslov za sve ono sto Crnu Goru čeka u budućnosti, posebno na polju ekonomije i borbe protiv kriminala.

Naravno da je posao opozicije da pokušava da uzdrma vlast, ali ovo što gledamo od pojedinaca je očaj i frustracija , a ne politička borba. Vidimo da su se DPS-u priključile i određene grupacije i pojedinci koji su nekada bili protivnici kriminalnog režima Mila Đukanovića. I upravo će najteži poraz na predstojećim izborima u Podgorici i Budvi doživjeti te strukture, oni koji su bili dio pobjede 30. avgusta i koji su na najviše funkcije došli glasovima dugogodišnjih boraca protiv DPS i kriminala, a onda su se udružili sa DPS i kartelima i srušili vlast u Podgorici i Budvi.

Očigledno je da ti ljudi zaboravljaju da su sa političke scene nestali svi oni koji su se proteklih godina našli u zagrljaju sa DPS, ali su kod njih prevladali lični interesi, netrpeljivost, mržnja prema dojučerašnjim saborcima, ali i političko neznanje.

Zbog čega predsjednik države Jakov Milatović igra ulogu lidera opozicije?

Političke vratolomije koje izvodi Milatović su njegov problem u koji mi ne bismo previše ulazili, i koje snažno urušavaju njegov kredibilitet i politički ugled. Činjenica je da on izabrao da ne bude predsjednik svih građana Crne Gore, kako bi trebalo po ustavu, da je okrenuo leđa onima koji su ga doveli na poziciju predsjednika Crne Gore, a sa druge strane sada se već uveliko nalazi u partnerstvu sa DPS, sa kojim je srušio vlast u Podgorici.

Čini mi se da je zbog neznanja ili svojih usko političkih interesa zamislio da na neki način pokuša da vrati DPS u život, ne bi li njegova novoformirana organizacija bila tas na vagi nakon izbora u Podgorici, ali mora da zna da DPS ide u prošlost a da će ubjedljivu pobjedu u Podgorici ostvariti koalicija Za budućnost Podgorice sa svojim partnerima sa državnog nivoa.

Naravno, neka Milatović radi što je naumio, ali biće posebno zanimljivo kada sa pozicije prvog čovjeka u državi osvoji nekoliko procenata na izborima u glavnom gradu.

Očekujete li da će nakon održanih lokalnih izbora birači kazniti strukture koje destabilizuju vlast?

Raspoloženje birača je kao na svim izborima nakon 30. avgusta 2020. godine. Oni ne žele da vide DPS blizu vlasti, a posebno će kazniti one koji šuruju sa DPS i koji su sa njima srušili vlast u Podgorici i Budvi. Građani će pružiti snažnu podršku koaliciji Za budućnost PG, Za budućnost BD, kao i Za budućnost Kotora, da sa našim partnerima sa državnog nivoa formiramo stabilnu vlast u svim ovim opštinama.

Ko je za Vas prihvatljiv partner na lokalnom nivou u Podgorici i u Budvi?

Kao sto sam rekao, u PG, BD i Kotoru, naši partneri su prije svega stranke sa kojima smo u vladi CG. Kao što vidimo, i poslednja istraživanja govore da se u svim ovim gradovima očekuje ubjedljiva pobjeda stranaka koje čine parlamentarnu većinu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се