Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

Dragana Lalević [ Dnevnik TVCG ]

21. 08. 2024. 19:45 >> 20:56
1
Čitaj mi:

ĐUROVIĆ ZA DNEVNIK

Partije i dalje vagaju sa kim će pred građane, NSD očekuje širu koaliciju

Trinaest dana uoči isteka roka samo je jedna partija - Crnogorska građanska akcija predala listu za izbore u Podgorici. Političari i dalje vagaju kako će i sa kim pred građane.

Glavno pitanje je hoće li partije koje čine vlast na državnom nivou u koaliciju na lokalnom.

Prvi čovjek PES-a kaže da Predsjedništvu nije stizao nikakav prijedlog podgoričkog odbora.

Spajić je novinarima kratko kazao da će se fokusirati na program, pa neće biti dilema s kim treba ako se bude išlo u kaoliciju.

U Novoj srpskoj demokratiji se za koaliciju zalažu i to široku sa preslikanu sadržavnog nivoa.

Šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović očekuje da partije koje su na vlasti i koje čine dvije trećine u parlamentu da budu na jednoj listi.

"Da se pokaže moć ne samo na lokalnim izborima nego i na državnom nivou. Možda bi u ovom trenutku upravo zbog dešavanja od prije nekoliko mjeseci, bilo značajno da nastupimo u toj širokoj koaliciji", smatra Đurović. 

U Demokratama nijesu željeli pred kameru ali su kazali da su spremni zasamostalan nastup ali da ostavljaju prostor za koalicioni dogovor.

Da su razgovori vođeni, potrvdjuju iz Nove.

"Bilo je razgovora ali neformalnih. U svakom slučaju ostavićemo to do zadnjeg trenutka i do zvanične najave kako ćemo nastupiti", rekao je Đurović za Dnevnik TVCG. 

Opozicija će praviti koalicije ali manje, pa će u više kolona.

Konačnu odluku nijesu donijeli u Bošnjačkoj stranci, a kako su kazali ta TVCG, najvjerovatnije će nastupiti samostalno.

Njihovi dosadašnji koalicioni partneri, iz DPS-a prema najvama će takođe sami.

Snage su već u uružili SDP, SD i Liberalna partija koji će nastupti kao Evropski savez. Očekuje se, mada nije još uvijek potvrđena koalicija, URA i Pokreta za Podgoricu kojem bi mogao pristupiti i Pokret za Promjene.

Na septembarskim izborima će političku snagu prvi put izmjeriti Stranka evropskog progresa bivšeg premijera Duška Markovića, kao i pokret "Naprijed" Vuka Kadića, te podgorička lista Andreja Milovića.

I na ovim izborima će učestvovati Preokret na čelu sa Srđanom Perićem, a i podstanari bi mogli imati svoje predstavnike ukoliko Udruženje sakupi 1.153 potpisa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се