Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

M.L.B.

14. 10. 2024. 09:41 >> 09:41
Čitaj mi:

16. Oktobra u KIC-u

Klavirski resital "Omaž Hoakinu Rodrigu"

Pijanistkinja Sara Marjanović premijerno će prirediti klavirski resital pod nazivom “Omaž Hoakinu Rodrigu” povodom 25 godina od smrti kompozitora, ali i u čast obilježavanja Dana državnosti Španije.

Umjetnica će nastupiti 16. oktobra na velikoj sceni KIC-a u 20 sati, pod pokroviteljstvom ambasade Kraljevine Španije, a u organizaciji KIC-a „Budo Tomović”.

Na programu su djela Svita za klavir (1923), Četiri komada za klavir (1938), U sjenci Tornja Bermeha (1945), Četiri andalužanske slike (1946 - 1952) i Tri evokacije (1981).

Uz karijeru koncertne pijanistkinje, Sara Marjanović je autorka i producentkinja edukativnog programa „Tragovima zvuka“ za najmlađi uzrast, koji čine knjiga-disk na srpskom i španskom jeziku (Tras la huella de los sonidos), multimedijalni koncerti, umjetnički video-spotovi i TV serija od 12 epizoda.

O kvalitetu ovog edukativnog programa govore preporuke resornih Ministarstava u Srbiji i mišljenje Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, koji je odobrio da se ovaj program primijeni u predškolskim i školskim ustanovama. Slavni dirigent Zubin Mehta je istakao da „Tragovima zvuka“ predstavlja «upravo ono što je djeci neophodno: da se inspirišu i disciplinuju kroz muziku, kako bi se pripremili za životne zahtjeve».

Izdavačka kuća „Europa Ediciones” objavila je nedavno na španskom jeziku Sarinu autobiografsku knjigu „Envuelta en sonidos” (Obavijena zvucima), koja je dostupna u više zemalja svijeta, a kojom Sara obilježava četiri decenije na muzičkoj sceni.

Ulaz je besplatan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније