Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

A.M. [ Mediabiro ]

25. 08. 2024. 07:35 >> 12:42
Čitaj mi:

POGLEDAJTE GALERIJU

Nezaboravan provod na Bokeljskoj noći

Pred nekoliko hiljada posjetilaca, u akvatorijumu kotorskog zaliva održana je tradicionalna Fešta nad feštama „Bokeška noć“ .Defile ukrašenih barki najavila je Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor”. 32 maštovite kreacije, djela kotorskih meštara, predstavile su se publici i žiriju u tri đira i konkurisale su za nagrade u vrijednosti od 3.000,00 eura.

Žiri u sastavu: kotorski meštar Mijo Milovanović, predsjednik i članovi – direktorica Kulturnog centra Radmila Beća Radulović i u ime sponzora, direktor „Luke Kotor“ AD Ljubo Radović imali su težak zadatak da izaberu tri najbolje.

Zato je ukupan fond nagrada podjeljen na 5 barki.

Prvo mjesto i 1.200 eura osvojila je barka FETIVA MAHALA meštra Zvjezdana Šantića.

Drugo mjesto i 800 eura pripalo je je kreacija YABA DABBADO koju je radio Drago Radimiri.

Treće mjesto i 400 eura dobio je Ilko Marović sa svojom barkom VRATIJA SE ILKO.

Četvrto mjesto dijele dvije barke, tako da su po 300 eura osvojili su Marko Ševaljević sa barkom ŠKALJARINA i Ilija Mirošević sa kreacijom BAGAT.

Nakon proglašenja najboljih, Kotorani i gosti su uživali u fantastičnom desetominutnom vatrometu.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta se do ranih jutarnjih sati nastavila na trgovima u Starom gradu. Na Pjaci od sata goste su zabavljali DJ NIGGOR i DANIJELA MARTINOVIĆ sa bendom.

Na Pjaci Sv. Luke nastupili su LUKA TARLE I LJUBO ČIKIĆ na Pjaci od muzeja - TRIO MARE bend, na Pjaci od brašna - DJ BURA i THE GRUPA, na Pjaci Sv. Tripuna- DJ DIMI i VIS TETRA, na Škaljarskoj pjaci - JELENA i KIKO i na Pjaci od Kina - FANKULO BAND

Organizator ove manifestacije je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, uz suorganizaciju lokalne Turističke organizacije i pokroviteljstvo Opštine Kotor.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније