Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vanja Kovaćević [ TVCG ]

20. 08. 2024. 19:56 >> 19:54
Čitaj mi:

dugometražni film

"Potop" drugi film nastao u produkciji RTCG-a ove godine

U selu Dubrovsko, nedaleko od Šavnika, snimljena je prva klapa filma "Potop", režiserke Dušanke Belade, za koji je scenario napisao Jovan Bošković. Ovo dugometražno igrano ostvarenje, koje je nastalo u produkciji RTCG-a, bavi se manama i vrlinama crnogorskog mentaliteta. "Potop" je drugi film nastao u produkciji RTCG tokom 2024. godine, a treći u posljednje dvije godine. Iako snimanje dugometražnog igranog filma u Crnoj Gori postaje sve uobičajenije, ono je i dalje, u našim uslovima, svojevrsni podvig.

Ovaj put na takav korak odlučili su se RTCG i Dušanka Belada, suptilna autorka koja svoj talenat pokazuje kroz muziku, teatar i film. "Potop" je priča o neopravdano velikim ambicijama malih ljudi s periferije života i događanja, koji, zbog iznenadnih okolnosti u kojima su se našli, zaboravljaju ko su i odakle potiču. Film, između ostalog, istražuje ljudske slabosti, što je jedna od ključnih tema koje oblikuju priču.

Dušanka Belada, režiserka filma, izjavila je: "Nastao između komedije situacije i komedije karaktera, odnosno komedije mentaliteta, film se bavi našim manama i vrlinama na način koji podsjeća i opominje, ali bez želje da potcijeni ili uvrijedi. 'Potop' je priča o našim nesporazumima koji ne nastaju zato što smo potpuno različiti, već zbog toga što smo isuviše slični."

Davor Dragojević, glumac u filmu, i Momčilo Pićurić, koji takođe ima važnu ulogu, podijelili su svoja iskustva i razmišljanja o svojim ulogama, ističući kako ovaj film pruža jedinstven uvid u crnogorski mentalitet kroz specifičan spoj humora i ozbiljnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније