Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Vanja Kovačević, TVCG ]

09. 09. 2024. 20:35 >> 20:35

Nastavljen rad na filmu

"Potop" priča o napravedno velikim ambicijama malih ljudi

Nakon što je nedavno u selu Dubrovsko, nedaleko od Šavnika, snimljena prva klapa filma „Potop” snimanje je nastavljeno u informativnom studiju TVCG. U pitanju je dugometražno igrano ostvarenje, nastalo u produkciji RTCG-a, koje se bavi manama i vrlinama crnogorskog mentaliteta. Igraju poznata gumačka imena iz regiona.

Film "Potop" drugo je ostvarenje nastalo u produkciji Javnog servisa tokom 2024, a treće u posljednje dvije godine.

Kada su pitali Čarli Čaplina koji je najvažniji segment u nastanku filma, on je rekao - razmišljanje. Dobar scenario Jovana Boškovića, istovremeno duhovit i opor, jasna ideja, dobra televizijska ekipa, odlična atmosfera u koju smo se uvjerili i izuzetna glumačka podjela - elementi su prvog dugometražnog ostvarenja Dušanke Belade koja se, kaže, raduje zbog snimanja filma, ali i ekipe sa kojom sarađuje.

"Ja prije svega moram reći da sam posebno srećna što ovdje snimam, prvenstveno sa ekipom Televizije Crne Gore, gdje sam, u suštini, svoje prve korake koje su me doveli ka ovom pozivu i napravila, sa glumcima koji su zaista sjajni. Prosto moja zahvalnost u ovom trenutku je naizmjerna", kazala je Belada.

Nastao između komedije situacije i komedije karaktera, odnosno komedije mentaliteta, film se bavi i našim manama i vrlinama. Osim umjetničke, "Potop" posjeduje životnu vjerodostojnost, jer se bavi temom manipulacije i velike zarade malog broja ljudi.

"Grad Šavnik i njegovo potapanje, izgradnja hidroelektrane, sad to traje već nekih 50-ak, možda i više godina, eto i do dana današnjeg, tako da ćemo mi kroz ovaj film malo se dotaknuti i te teme, uopšte ekologije, slobode čovjeka", istakao je glumac Dragan Mićanović.

"Potop" je priča o napravedno velikim ambicijama malih ljudi koji sve vide crno-bijelo.

"Godinama smo navikli na crno-bijeli svijet i na ekstreme i nekako zaboravili smo da nekada razmišljamo o sredini, jer ne mora uvijek jedno da isključuje drugo", kaže glumac Pavle Bogojević.

Film "Potop" drugo je ostvarenje nastalo u produkciji RTCG tokom 2024., a treće u posljednje dvije godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније