Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B. [ Vanja Rakonjac, TVCG ]

09. 08. 2024. 20:14 >> 20:14
1

CENTAR ZA KULTURU BIJELO POLJE

Nagrada "Ćamil Sijarić" biće dodijeljena prvi put 18. decembra

Nagrada "Ćamil Sijarić", koju je prije šest mjeseci ustanovio Savjet Centra za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo", biće dodijeljena prvi put 18. decembra 2024. godine, u Bijelom Polju. Nagrada se dodjeljuje za prozno stvaralaštvo- roman ili zbirku priča.

Kako su naveli u Centru za kulturu, pored dodjele nagrade, trudiće se da realizuju i druge aktivnosti vezane za lik i djelo Ćamila Sijarića.

"Ističem da smo u saradnji sa Radio i Televizijom Crne Gore dogovorili snimanje dokumentarnog filma o Ćamilu Sijariću, koji će premijeno biti prikazan 18. decembra - na dan Sijarićevog rođenja, kada će biti uručena nagrada koja nosi ime ovog književnog velikana. Takođe, štampaćemo i zbornik radova sa naučnog skupa o Sijarićevom stvaralaštvu", naveo je Edin Smailović, v.d. direktora JU Centar za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo"

Posebno je naglasio da su na putu da obezbijedie sredstva da se prvi put sabrana djela Ćamila Sijarića objave u Crnoj Gori, u izdanju JU Centar za kulturu za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo".

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније