Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

05. 08. 2024. 14:24 >> 14:24

VUJOVIĆ

Radusinović pomjerao granice u interpretaciji i doprinio razvoju domaćeg teatra

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović, uputila je telegram saučešća povodom smrti glumca Stevana Radusinovića.

"Crnogorska pozorišna scena je, preranim odlaskom glumca Stevana Radusinovića, izgubila dramskog umjetnika autentičnog glumačkog izraza, čiji se stvaralački raspon ogledao u maestralnim interpretacijama, dok je istovemeno zauzimao istaknuto mjesto u crnogorskoj kulturi", kazala je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Ona je u ime Ministarstva kulture i medija i svoje lično ime izrazila duboko saučešće povodom smrti glumca Stevana Radusinovića.

"Kao dogogodišnji član nacionalnog teatra, Stevan je snažnim umjetničkim pečatom ostavio neizbrisiv trag u pozorišnim predstavama od kojih se posebno izdvajaju „Lažni car Šćepan Mali“, „San ljetnje noći“, „Don Žuan“, „Šćeri moja“, „Zločin i kazna“, „Višnjik“, kao i „Smrtni grijesi“. Crnogorska kulturna scena je izgubila istaknutog umjetnika i profesionalca, koji je svojim talentom i posvećenim radom pomjerao granice u interpretaciji i pružio značajan doprinos razvoju domaćeg teatra", navela je Vujović u telegramu.

Istakla je da će Radusinović ostati upamćen kao čovjek jedinstvenog umjetničkog rukopisa, voljen od strane kolega i publike, koji je svoj životni put u potpunosti posvetio glumačkom pozivu i obogatio crnogorsku pozorišnu scenu nezaboravnim ulogama i predanim radom.

"Smrt umjetnika u kojoj god dobi predstavlja nemjerljiv gubitak, a odlazak mladog umjetnika koji je još mnogo imao da kaže i da podari, i svojima najbližima, ali i crnogorskoj kulturi predstavlja tragediju za društvo", zaključuje se u telegramu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније