Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

01. 08. 2024. 18:42 >> 18:38
Čitaj mi:

Gradska galerija Kotor

Izložba slika Džemaila Silajdžića 8. avgusta

Gradska galerija Kotor priprema još jednu izložbu. Kotorskoj publici, ovoga puta predstaviće se akademski slikar Džemail Silajdžić.

Džemail Silajdžić rođen je 9. januara 1960.godineu Radovlju, opština Visoko. Osnovnu školu je završio u Donjem Moštru, a “Srednju školu primijenjenih umjetnosti” u Sarajevu završava 1980.godine.

"Potom, svoj akademski put počinje na “Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo” koju završava 1985. godine. Diplomira slikarstvo u klasi pr of. Ljubomira Perčinlića. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i njegov aktvni izlagač, aktvni je član umjetničkog kolektva “Likum76” u čijoj galeriji redovno zlaže. Svoje radove je izlagao na 11 samostalnih izložbi, kao i na mnogim grupnim izložbama u Visokom, Sarajevu, Kiseljaku, Maglaju, Beogradu, Tuzli, Novom Sadu, Mostaru, Brčkom, Luksemburgu, Amsterdamu, Den Hagu, Istanbulu", navodi se u saopštenju.

Trenutno živi i radi u Visokom.

Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 8. avgusta u 21 sat.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније