Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

28. 07. 2024. 13:47 >> 13:47

Madžar svira Ravela

Pijanistički resital Aleksandra Madžara na KotorArtu

Međunarodni festival KotorArt u utorak, 30. jula organizuje koncert pod nazivom "Madžar svira Ravela". Istaknuti pijanista bogate internacionalne karijere, Aleksandar Madžar nastupiće u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21 čas.

Kako navode u saopštenju KotorArta, na repertoaru koncerta nalaze se djela impresionističkog francuskog velikana, kompozitora, pijaniste i dirigenta, Morisa Ravela. Svoj virtuozitet i muzikalnost Madžar će pokazati izvođenjem djela Noćni Gaspar, Kuprenov grob i Valcer.

Ulaznice za događaj mogu se nabaviti preko GigsTix mreže, putem njihovog sajta www.gigstix.me kao i na određenim Tobacco S Press kioscima širom Crne Gore.

"Pod vođstvom Ivana Fišera, 1990. godine, Madžar je imao svoj debi sa Berlinskom filharmonijom. Od tada, kao i nakon osvajanja mnogobrojnih nagrada na internacionalnim takmičenjima, redovno nastupa širom Evrope, uživajući u bogatoj i raznovrsnoj karijeri kao solista i kamerni muzičar. Predaje na Kraljevskog flamanskom konzervatorijumu u Briselu i na Visokoj školi za muziku i pozorište u Hamburgu. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo ugostiti Aleksandra Madžara na KotorArtu i to upravo sa kompozicijama Ravela, čiji je klavirski opus u cijelosti snimio", istakli su iz PR službe Festivala.

Međunarodni festival KotorArt održava se 23. put, od 13. jula do 14. avgusta uz pokroviteljstvo Uneska, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, zlatnog sponzora Coca-Cole, kao i podršku drugih značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art i na društvenim mrežama preko stranica festivala @kotorart i preko #kotorart.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније